logo

Експерт обясни какво е „депресирана вагина“ и как се лекува

Експерт обясни какво е „депресирана вагина“ и как се лекува

Депресията на вагината е истинско състояние, изследвано и признато от науката

Много популярно мнение е, че редовният полов контакт подсилва имунитета, намалява болката и елиминира среса. Общо взето – сексът помага за здравето и носи щастие.

Но какво се случва с организма ни, ако не правим секс?

Според ново проучване – можем да изпаднем в депресия. Или по-скоро вагината ни се „депресира“. И това има своите симптоми.

Депресията на вагината е истинско състояние, изследвано и признато от науката. Дамите, които страдат от този проблем, усещат парене и сърбеж в интимната област, макар и да нямат инфекция или някакво друго заболяване.

Това са най-опасните секс играчки СНИМКА 18+

 Липсата на секс може да доведе вагината ни до тежко състояние на депресия, а това от своя страна може да причини вагинална атрофия. Атрофията е причинена от изтъняване на вагиналните стени.

Експертите споделят, че атрофията на вагината може да бъде причинена от много неща, но липсата на редовен секс е сред основните. Вагината е мускул, чиято добра форма може да се поддържа с помощта на упражнения и различни дейности, включително секс.

„Сексът и оргазмът спомагат на кръвообращението, а това помага на мускулите, които се насищат с кислород. По същата причина ходим и на фитнес и правим упражнения – за да сме във форма.“, споделят учените.

Други фактори, които довеждат до вагинална атрофия са пушенето и естественото раждане. Доказано е, че тя засяга много по-често жени в менопауза, тъй като нивата на естроген при тях са много по-ниски.

Изводът е един, дами – правете повече секс, за да се чувства вагината ви щастлива!/ jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!