logo

FDA: Импланти за бюст провокират тежък рак и са смъртоносно опасни

FDA: Импланти за бюст провокират тежък рак и са смъртоносно опасни

В Съединените щати избухна огромен скандал, свързан с една от най-търсените и желани естетични операции при жени от всякаква възраст - мамопластика или увеличаване на гърдите. 

Специалисти от управлението за санитарен контрол на качеството на храните и лекарствата (FDA) са установили най-малко 457 потвърдени случая на анапластичен едроклетъчен лимфом (ALCL) при жени, които са си сложили импланти през последните няколко години, съобщава Science Alert.

Хлябът ни съсипва! Ето какво ще се случи с тялото ни, ако спрем да го ядем всеки ден! (СНИМКИ)

Специалистите от FDA смятат, че някои видове импланти провокират развитието на тежък рак при жените. Отбелязва се, че до 10% от всички случаи завършват със смърт след две до три години. 

Гинеколожка шокира всички: Съществува „зимна вагина”! (СНИМКИ 18+)

В същото време американските лекари са готови да бият тревога - само в САЩ ежегодно се изпълняват до 400 хиляди операции по увеличаване на гърдите, а нарастването на риска от развитие на онкология не е свързано с вида импланти. 

Тежки проблеми налегнаха жената с най-големи изкуствени гърди в света (СНИМКИ 18+)

В момента FDA подготвя документи за спешна проверка на производителите - една от вероятните причини може да бъде полимерния материал, от който се отливат имплантите. С висока степен на вероятност той може да съдържа опасни токсини./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

fanka

fanka 12.02.2019 8:39

Това е най-мощният естествен препарат за изгаряне на мазнините, който е известен в света!Но внимавайте с дозировката.Не повече от 3 чаши на ден . копирай линка в браузера си http://bit.ly/2HLQ2wA