logo

Какво се случва с организма, ако пием редовно доматен сок?

Какво се случва с организма, ако пием редовно доматен сок?

В това растение се съдържа мощният антиоксидант ликопен, който не губи свойствата си дори и след пастьоризация

В разгара на сезона сергиите по пазара са отрупани със сочни узрели домати. Което означава само едно - време е за вкусен доматен сок!

Приготвянето на този елексир не е много трудно, но не всеки има навика да го пие поне веднъж седмично. А това е голям пропуск, защото доматеният сок е невероятно полезен за организма. 

Честата му употреба намалява значително риска от куп сериозни заболявания. В доматите се съдържа мощният антиоксидант ликопен, който не губи свойствата си дори и след пастьоризация!

Експеримент: Какво се случи с тялото на жени, които една година редовно пиха доматен сок

Доматеният сок намалява количеството на холестерола в организма и успешно се бори със сърдечните проблеми. Японските учени многократно потвърждават факта, че именно калият в състава на доматите притежава такива свойства.

Не само бананите допринасят за доброто настроение. Доматите също могат да осигурят на организма ви достатъчна доза серотонин. 

Пийте кафе с масло всеки ден и няма да повярвате какво ще се случи с тялото ви! СНИМКИ

В доматения сок се съдържа и огромно количество витамин С, който укрепва перфектно имунната система.

А за тези, които винаги са на диета, доматите ще бъдат идеален продукт за отслабване. Въпреки че съдържат протеини, въглехидрати и мазнини, количеството на последните в тях е много малко.

Може би не знаете, но в 100 гр. домати се съдържат едва 17 ккал. 

Какво се случва с организма ни, ако спрем да ядем захар?

Кожата също ще ви бъде благодарна, ако започнете редовно да пиете доматен сок. В доматите се съдържа голямо количество полезни вещества, благодарение на които кожата бързо се почиства и придобива здрав вид.

Май е време да си направите домашен доматен сок за зимата. А каквото ви остане, да изпиете веднага!  И един съвет - най-добре е да не солите доматения сок. Така могат да се изгубят част от полезните му свойства. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

  

Коментирай