logo

Какво ще се случи с тялото ни, ако ядем краставици всеки ден

Какво ще се случи с тялото ни, ако ядем краставици всеки ден

Дори не сте подозирали каква метаморфоза ви очаква, коментират експерти

Краставиците са член на семейството на тиквата и са пряко свързани с пъпеша и тиквичките. Човек има усещането, че толкова популярна зеленчукова култура не може да има нищо кой знае какво полезно в себе си, особено щом самата тя е около 90% вода.

Разкриха опасността от пилешко месо от супермаркетите

Много ще сбъркате с нещо такова, защото този продукт може да бъде използват и като лекарство. Именно за такова нещо я използват индийците още от най-древни времена.

Парадоксът обаче е, че в древността цяла краставица се е смятала за ужасно отровна, тъй като е много gорчива. Поради това се е използвала в микроскопични дози като лекарство.

Млад мъж качи ВИДЕО с жена си в TikTok и се спаси от сигурна смърт

Въпреки множеството изследвания, са публикувани сравнително малко научни данни за химическия профил и терапевтичния потенциал на този зеленчук.

Какво обаче ще се случи с тялото ни, ако започнем да консумираме краставица всеки ден?

Най-общо казано краставицата има антиоксидантен ефект и чудесно прочистващо действие, тя премахва токсините от тялото. Пресният й сок подхранва кожата, което осигурява охлаждащ и успокояващ ефект.

Краставицата може да облекчи болката от слънчево изгаряне.

Вярно ли е, че краставицата може да замени водата?

Почти. Тези, на които им е трудно да пият много вода дневно, наистина могат да заменят чат от приема й с течности от краставици. В кая на краищата този продукт е около 95% вода. Това помага да поддържаме тялото си хидратирано и да премахнем излишната течност, както и да предотвратим образуването на камъни в бъбреците.

Водата в краставиците има много малко калории (15 kcal на 100 гр.), мазнини (0.1) И холестерол.

Вярно ли е, че краставиците помагат за предотвратяване на рак?

Учените са изолирали няколко биологично активни съединения от краставицата, включително най-характерното за този зеленчук кукурбитацин. Това вещество помага на тялото ни да унищожи атипичните клетки, тоест тези, които потенциално могат да доведат до образуването на злокачествен тумор. Защитата от рак е основната полза от приема на кукурбитацин.

Този елемент обаче има един „страничен ефект“ – може да предизвика подуване на корема при хора с лошо храносмилане. Ето защо краставиците по принцип не се препоръчват да се ядат преди лягане.

Вярно ли е, че краставиците защитават сърцето ни?

Американската сърдечна асоциация насърчава хората да консумират повече фибри, тъй като това може да помогне за предотвратяване на натрупването на холестерол и в резултат на сърдечно-съдови проблеми. Краставиците са отличен източник на фибри, особено в кожата. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай

Рекламаааааа

Рекламаааааа 11.05.2022 11:08

До скоро краставици килограм 7 лева. Краставицата съдържа 99% вода.....малоумници. Предпочитам розов домат

япя я

япя я 11.05.2022 14:46

ще ти порасне у гааа....зо

Кънчо  ПЕНСИОНЕР

Кънчо ПЕНСИОНЕР 14.05.2022 18:49

ЯМ КРАСТАВИЦА НА ЗАКУСКА, НА ОБЯД, НА ВЕЧЕРЯ, ПРЕДИ СЕКС, НО... НЕ МИ СТАВА КРАСТАВИЦАТА!