Кожата на тези 19 души е белязана от плашещо красиви белези! Причината е потресаваща (СНИМКИ 18+)

Кожата на тези 19 души е белязана от плашещо красиви белези! Причината е потресаваща (СНИМКИ 18+)

Вероятността да ви удари мълния е около 1 на 300 000. И макар че приблизително 90% от хората, поразени от мълнии да оцеляват, то последиците са направо плашещи. Е, не съвсем. Повечето от тях оставят доста красиви и уникални „татуировки” върху кожата на хората. Подобни белези са известени като фигурите на Лихтенберг.

Мълниятаможе да затопли околния въздух до 50 000 градуса по Фаренхайт (27 760 градуса по Целзий), което е пет пъти по-горещо от Слънцето и може да съдържа до 1 милиард волта електроенергия. Страшно е да си представим какво може да направи това количество енергия на човек.

Когато влезе в тялото ви, токът съдържа къси електрическите сигнали, които поразяват сърцето, белите дробове и нервната система. Това може да доведе до сърдечен арест, припадъци, мозъчно увреждане, увреждане на гръбначния мозък и амнезия. Въздухът, светлината и електричеството могат да увредят очите ви. Например, мълнията може да направи дупки в ретината и да причини катаракта, замъгляване на лещите. За съжаление за мъжете, мълнията може също така да предизвика импотентност и да намали либидото като цяло.

Тъй като мълния се движи към повърхността на тялото, тя може да „побърка” червените кръвни клетки от капилярите, които се намират в епидермиса ви Тези белези, за които вече споменахме, че са известни като фигурите на Лихтенберг, могат да бъдат не само плашещи, но и уникални.

Сега от jenata.blitz.bg ще ви покажем какво се е случило с кожата на 19 души, поразени от мълния и останали живи. / jenata.blitz.bg
 

Scars-After-Surviving-Lightning-Strike-Lichtenberg-Figures-Photos-18

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментирай