Край с досадните косъмчета при това само с няколко лесни стъпки (СНИМКИ)

Край с досадните косъмчета при това само с няколко лесни стъпки (СНИМКИ)

Само преди няколко часа от jenata.blitz.bg ви показахме три натурални метода, благодарение на които ще се отървете от досадните косъмчета. Сега ще изпълним обещанието си и ще ви разкрием още начини, с които ще забравите за досадното окосмяване.

Само да напомни, че време време ви показахме и  една шокираща реклама с женски самобръсначки. Останалите 33% от жените пък решават да останат „естествени”. 

Е, ето ги алтернативите, които ви обещахме:

4. Папая и куркума


Да, ето малко екзотика при борбата с космите! Папаята съдържа папаин - ензим, способен да унищожи космените фоликули, предотвратявайки възстановяването им.

Начин на приготвяне:
Вземете 1-2 супени лъжици суха папая, разбъркайте я с половин супена лъжица прах от куркума и разбъркайте добре.

Какво да правите:
Нанесете сместа върху проблемната област и я масажирайте внимателно, но наистина много внимателно. Оставете пастата за 15 минути и измийте.

Този метод е супер ефективен, но само при дългосрочно повтаряне, така че правете това нещо по 2-3 пъти седмично в продължение на няколко месеца, за да постигнете невероятни резултати.

5. Куркума и сода за хляб


Ако предпочитате да ядете папая, а не да я прахосвате за отстраняване на космите, то на спасение отново идва куркумат... е и содата за хляб. Наистина е лесно да се направи, а резултатите идват по-бързо, отколкото си мислите.

Какво е необходимо:
За да го направите, сложете малка част куркума, 2 супени лъжици сода за хляб и разбъркайте с вода. Добавете водата постепенно, докато смесите съставките, за да образувате тънка паста. Нанесете я върху подмишниците и оставете да изсъхне. Разтрийте сместа с ръцете си, след това измийте и подсушете под мишниците. Не забравяйте, че куркумата има ярко оранжев цвят и кожата ви може да се промени малко, затова бъдете търпеливи и се подгответе за по-голямо триене.

БОНУС 


Въпреки страхотните методи, които в продължение на два дни ви разкрихме не забравяйте, че основното е постоянството. Повтаряйте процедурите, за да има резултати, а такива ще има, при това ще са дългосрочни. / jenata.blitz.bg

Коментирай