logo

Лекари ще ви кажат да не се притеснявате, но тези симптоми крещят, че имате рак на гърдата!

Лекари ще ви кажат да не се притеснявате, но тези симптоми крещят, че имате рак на гърдата!

Препоръчва се всеки месец да проверявате гърдите си за всякакви промени. Факт е, че около 40% от жените с рак на гърдата са открили тумор.

И не става въпрос само за наличието на неоплазми. Внимание трябва да се обърне и към промяната на кожата на зърното, на секрет от зърното, особено ако това се случи само от едната страна. Другите симптоми включват промяна във формата на гърдата, която не е свързана с менструалния цикъл, бременността или кърменето; прибрана или сплескана; вдлъбнатина в гърдите, която не изчезва след свалянето на сутиена; постоянна болка от едната страна; кожа, която бързо променя цвета; бучка в подмишницата.

Шест жени, които са имали рак на гърдата, разказват за симптомите, които ги доведоха в кабинета на лекаря.

Неоплазма в подмишницата

"По време на проверка на гърдите, усетих в подмишницата си неоплазма, която приличаше на грах. Това нямаше нищо общо с промените на гърдите по време на менструацията.
Опитах се да остана спокойна, въпреки че разбрах какво се случва. Така че отидох при доктора. След визуализация и биопсия, ми беше диагностициран рак на гърдата. Тогава бях едва 24-годишна. "

Висока температура и затруднено кърмене

"Бях два пъти погрешно диагностицирана с мастит (инфекция на тъканта на млечната жлеза), защото имах треска и проблеми с кърменето. Оказа се, че е рак. Туморите блокираха млечните канали. Бях диагностиирана с рак на гърдата в 3-та фаза на 32-годишна възраст, пет седмици, след като родих първото си дете.

Кожата на гърдите стана малко розова

"Веднъж в сърцето си забелязах бледо розово кръпка на гърдите ми, точно под областта на зърното, което приличаше повече на леко слънчево изгаряне, отколкото на обрив. Знаех, че нещо не е наред. Обърнах се към лекар. Той каза, че няма от какво да се притеснявам, защото едва ли е забележимо. Той ми препоръча да избирам сутиените си по-внимателно.

С течение на времето тази розова област започна да боли, при докосване. Моят лекар отново каза, че няма причина за безпокойство. В крайна сметка болката се разпростря до гърба ми. Докторът ми каза, че рак на гърдата не боли и нямам причина за притеснение.

Седмиците минаваха. Долната част на гърба започна да боли. В крайна сметка отидох при мамолог, каза, че имам мастит и ми предписа антибиотици. След това направих мамография и биопсия. Бях диагностицирана с възпалителен рак на гърдата от ІV-а степен в гръдния кош, костите и черния дроб.

Жените най-добре познават тялото си. Ако видите или почувствате, че нещо не е наред, трябва да настоявате за правилна диагноза. Знаех, че нещо не е наред и знаех, че нещо се влошава, но лекарите продължиха да ми казват да не се притеснявам, затова пренебрегнах сигналите на моята интуиция. Това позволи на рака да се разпространи в костите и черния дроб. Днес моят рак е нелечим. "

Неоплазма в гърдата

"Един ден почувствах бучка в лявата ми гърда близо до зърното. От този момент, когато почувствах тази бучка, осъзнах, че имам рак на гърдата. Същия ден отидох на среща с моя гинеколог, който предписа мамография. След това направих биопсия. Резултатите от всички тестове бяха нормални. Все пак не чувствах облекчение.

По-късно забелязах, че бучката е пораснала. Настоявах пред моя гинеколог да ми помогне да намеря хирург, който да премахне тумора. Претърпях операция. Имах злокачествен рак на гърдата във втори стадии. "

Чувствах нещо твърдо в гърдите си

"Една вечер, след душ реших да разгледам гърдите си. Чувствах се като някакво извънземно, сякаш имам твърдо парче в гърдите си. Преди шест месеца правих мамография, която не показа никаква патология. Чувствах се здрава и не осъзнавах, че нещо не е наред с тялото ми. Веднага се обърнах към лекар и бях насочен към ултразвук и биопсия. На 46 години бях диагностицирана с рак на гърдата от 3-ти стадии, а скоро след това ми беше извършена мастектомия.

Зърното променя позицията си

"През октомври 2015 г. почувствах нещо тежко в дясната ми гръд. Направиха ми мамография, която не показа патологии. До пролетта знаех със сигурност, че нещо не е наред. Гърдите ми наистина се свиха и зърното се завъртя. Това беше класически признак на рак на гърдата, въпреки че още не съм го знаела.

Моят лекар ме прегледа и каза, че трябва да премина диагностика.Резултатите показаха, че имам рак 3-ти стадии./jenata.blitz.bg

Коментирай

събка

събка 15.07.2023 17:04

имам бучка твърда и болезнена грдата ме сърби бях на преглед при мамолог и ми направиха мамография която излезе че имам фиброкистозна мастопатия всеки казва че няма пр но аз не мисля така ако някои има съвети нека да ми помогне