logo

Лекарите мълчат: 6 признака, че прекалявате с чашите вода дневно

Лекарите мълчат: 6 признака, че прекалявате с чашите вода дневно

Ако някой от тези симптоми е налице при вас, то по-добре намалете количеството прозрачна течност, което пиете

Шест, осем или десет чаши вода трябва да пием дневно. Лекарите все още не могат да кажат с точност колко трябва да консумираме.

От jenata.blitz.bg вече ви разкрихме няколко доста странни методи за отслабване, които обаче работят на 100%. Споделихме ви и историята на една 100-годишна баба, която разкрива тайната си за дълъг живот.

Всеки от тях обаче се съгласява с едно – липса а вода е толкова опасна колкото и излишъкът й. Проверете дали трябва да намалите количеството вода, което консумирате в следващите редове.

102-годишни близначки посрещнаха поредния си рожден ден и шокираха света с тайната си за дълъг живот (СНИМКИ)

За да разберете дали пиете прекалено много от тази течност, просто трябва да видите дали имате някой от следните 6 симптома.

През нощта ходите до тоалетната

Повечето хора ходят по малка нужда между 6 и 8 пъти дневно. Ако урината е бледо жулта към прозрачна, най-вероятно пиете прекалено много вода. Ако уринирате повече от 10 пъти дневно или се будите през нощта, за да отидете до тоалетна, но определено прекалявате с безцветната течност. Опитайте се да пиете вода най-малко 2 часа преди да заспите, за да не претоварвате бъбреците.

105-годишна британка посочи връзката между секса и дълголетието и шокира всички с рецептата си за дълъг живот

Гади ви се и дори повръщате

Странно, но симптомите за прекалена консумация на вода са подобни на тези при дехидратация. Това се дължи на факта, че бъбреците и при двата случая работят в условия на повишен стрес. Когато пием твърде много вода, бъбреците просто не могат да се справят с отстраняването на излишната течност от организма и тя започва да се натрупва в тялото. На свой ред това може да доведе до диария, гадене или дори повръщане.

Няма да се отървете от целулит, ако не забравите за тези 11 храни

Имате главоболие

Усещате, че главата ви пулсира? Е, това е един от симптомите при прекомерна консумация на вода. Поради прекомерното съдържание на вода в организма, съдържанието на сол пада, а това води до „подуване” на клетките. Едно от последствията е главоболието, но затрудненото дишане.

Защо японките никога не пълнеят

Подуване

Задържането на течности в организма може да доведе до подуване и дори до промяна в цвета на кожата на ръцете, краката и устните. Ако забележите нещо такова, то незабавно намалете приема си на вода.

15 храни с ниско съдържание на въглехидрати, с които отслабването е като детска игра!

Чувствате слабост или имате мускулни спазми

Ако консумирате повече вода, отколкото се нуждаете, нивото на електролитите намалява драстично, а това води до мускулни спазми и крампи. Много е важно да балансирате нивото на течности, които приемате и да не прекалявате.

Умора

Ако пиете прекалено много вода, бъбреците ви започват да работят в свръхрежим. Това води до освобождаване на стрес, а това на свой ред до „махмурлук”. Той води до повишена умора. Ако забележите нещо такова, то по-добре намалете количеството течности, които приемате./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки

Коментирай