Мъчи ви депресия? Бъдете много внимателни, защото зад нея се крият много по-сериозни проблеми

Мъчи ви депресия? Бъдете много внимателни, защото зад нея се крият много по-сериозни проблеми

Депресията е състояние, в което изпитваме чувство на меланхолия, тъга, отчаяние, безпомощност и унилост. Тя може да трае от няколко часа до няколко дни. Ако обаче всичко това продължи по-дълго, вече може да става въпрос за заболяване.

Като цяло трябва да се отнасяме много сериозно към това психологическо заболяване и да потърсим помощ още при първите симптоми. Защото последиците могат да бъдат наистина ужасни. Поне така твърдят американски специалисти, които наскоро намериха връзка между склонността към тревожност и депресии и сърдечните заболявания. Специалистите смятат, че хората, които често са потиснати и изпитват силно безпокойство за щяло и нещяло, трябва да проверят сърцето си. 

Американските учени са установили, че близо 30% от хората със сърдечна недостатъчност страдат от тревога и депресивни състояния. 19% от хората с подобни нарушения в работата на сърцето имат симптоми на клинична депресия. Специалистите отбелязват, че дори и най-леката форма на депресия повишава риска от появата на сърдечни проблеми. 

По думите на учените, развитието на сърдечна недостатъчност се дължи на факта, че депресията и тревогата стават постоянен спътник на хората. Тези състояние остават скрити за околните, те не се разпознават и от най-близкото ни обкръжение.

Продължавайки дълго във времето, те постепенно разрушават сърцето.  /jenata.blitz.bg

 

Коментирай