logo

Мери Ан бе голяма красавица, но страшна болест я превърна в истинско чудовище СНИМКИ

Мери Ан бе голяма красавица, но страшна болест я превърна в истинско чудовище СНИМКИ

Малко след сватбата животът й се преобръща на 180 градуса заради неочакваните промени, които започват да настъпват с тялото й

Тази жена е починала преди повече от 80 години, но снимките й продължават да разсмиват хората по целия свят.

Историята й е тъжен пример за това как продължаваме да съдим за другите само по външния им вид, без да се замисляме, че зад нея може да се крие една изключителна и силна личност.

Мери Ан Беван е родена на 20 декември 1874 година в Лондон. Работи като медицинска сестра, а на 29-годишна възраст се омъжва за флорист на име Томас. Малко след сватбата обаче животът й се преобръща на 180 градуса заради неочакваните промени, които започват да настъпват с тялото й. 

Лекарите установяват, че Мери Ан страда от заболяване, известно като акромегалия.

То е причинено от свръхпроизводство на хормона соматотропин от хипофизата – най-често от доброкачествен хипофизен тумор – аденом, който продуцира самостоятелно и неконтролируемо хормона – след завършването на растежа на индивида.

Тази жена е вечно млада заради страшна болест! СНИМКИ

Проявява се в нарастване на крайни части на тялото (длани, стъпала, пръсти, нос, челюсти), както и смущения в зрението.

Развиването на симптомите при Мери Ан били съпроводено с болезнена мигрена и болки в мускулите.

За съжаление, болестта е само началото на мъките й. През 1914 г. съпругът й умира и тя остава сама с четири деца на ръце. 

Дълго време Мери Ан пренебрегвала собственото си здраве и работела здраво, за да нахрани децата си. Хората на улицата често я гледали с отвращение и не спирали да се смеят зад гърба й. И тогава решила, че ако й е предопределено да бъде "изрод", трябва да се възползва от това.

Мери Ан се записва за участие в странен конкурс за най-мъжествената жена и печели първото място. Пресата веднага й лепва прозвището "най-грозната жена в света".

Британката е подложена на огромно унижение. Единствената й утеха е наградата от конкурса, която й осигурява значителна сума пари.

Внимание! Жените с този тип фигура е много по-вероятно да получат инфаркт или инсулт

Малко по-късно идва и предложението да започне работа в цирка. Мери Ан приема офертата, защото хората били готови да плащат добре, само за да я видят. 

"Кариерата" й е толкова успешна, че Мери се мести в САЩ и започва работа в Dreamland Park в Ню Йорк. Продължава да работи там до смъртта си през 1933 г. 

Тя имаше обикновена драскотина на носа, след няколко месеца обаче лекар я шокира с думите си

Съобразявайки се с последното й желание, близките й я погребват в Лондон.

Мери Ан си отива от този свят на 59-годишна възраст. Лекарите казват, че пациенти с такова заболяване умират рано, защото не само костите, но и вътрешните им органи растат и започват да оказват натиск един върху друг. Най-често всичко завършва със сърдечен удар.

Британката успява да превърне нещастието си, ако не в късмет, то поне в стабилен източник на доходи. И колкото и да ни се иска да вярваме, че оттогава хората са се променили и са се научили да се уважават и приемат другите, независимо от външния им вид, нещата изобщо не са се променили. 

Смъртоносна тренировка: Джоан искала да влезе във форма, но това което правила всеки ден я убило!

Само преди няколко години американската компания Hallmark пусна поредица от картички с лика на Мери Ан Беван като участничка в шоу за запознанства и подигравателен текст към тях. Картичките бяха пуснати за продажба по целия свят.

Един от тях попада при немски лекар, който разпознава жена. По време на практиката си мъжът е работил с хора, страдащи от болестта на Мери Ан. 

Лекарят бил толкова възмутен, че бързо изпратил протест до Hallmark.

3 години Клер се лекува от следродилна депресия, докато не стана ясно, че страда от смъртоносна болест (СНИМКИ)

Той публикувал отворено писмо с искане компанията да спре издевателствата над жената, която дълги години е работила като медицинска сестра и въпреки болестта и жестокото отношение на околните, е успяла да осигури достоен живот на семейството си.

Скоро след това компанията поднася официалното си извинение и спира да издава картичките./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

Коментирай