Миете често косата си? Със сигурност не знаете, че това може да бъде много опасно!

Миете често косата си? Със сигурност не знаете, че това може да бъде много опасно!

В различните списания често може да срещнете гръмки фрази от рода на: "Трябва да миете косата си  "n'' пъти в седмицата".  Истината е, че не може да се даде универсален съвет, който да важи за всички. Защото всичко зависи от това каква е кожата на скалпа ви и какъв е типът на косъма. 

Професионалните фризьори обикновено съветват да миете косата си възможно най-рядко. Това важи за хората, чиито коси не са толкова гъсти и имат нормален скалп. Факт е, че шампоаните отмиват мазнините и маслата, затова, ако миете косата си твърде често (например всеки ден или през ден), много лесно ще я изсушите. Кожата отделя себум - в малки количества това дори е необходимо, но скалпът може да започне да се люспи и да доведе до появата на пърхот. 

По принцип, колкото по-гъста е косата и колкото по-малко е мазна кожата ви, толкова по-рядко се нуждаете от шампоан. Средно, експертите съветват да измивате косата си не повече от веднъж на всеки три дни, но като цяло трябва да я измиете, когато скалпът започне да ви сърби, или косата ви изглежда мазна.

И не забравяйте: на първо място, шампоанът е необходим за скалпа. За да приведете косата си в ред, използвайте балсами и маски. /jenata.blitz.bg

 

Коментирай

хайде се поаучете още малко преди да давате съвети

хайде се поаучете още малко преди да давате съвети 27.08.2018 11:24

Нищо ново не казвате, или го казвате на първолачета?