logo

"Мравки" по кожата в адската жега? Бързо потърсете помощ, преди да...

"Мравки" по кожата в адската жега? Бързо потърсете помощ, преди да...

Подобна ситуация най-често може да възникне в първите дни на силните горещини, когато организмът ни все още не е свикнал с новите условия

Лятото е в разгара си и според прогнозите на синоптиците и през месец август ще се радваме на много слънце и високи температури. За да избегнем неприятните ситуации навън, е добре да сме подготвени и да знаем как да се грижим за себе си, когато навън е адска жега. 

Хубаво е да сме запознати не само как да сведем до минимум риска от отрицателното въздействие на високите температури, но и със сигналите, които тялото ни изпраща, когато горещината не му се отразява по най-добрия начин. 

Един от тях е усещането за бягане на мравки по тялото. Ако навън е страшен мор, а цялата ви кожа е настръхнала, това е адски опасно. Т.нар. "гъша кожа" може да бъде първи признак на топлинна умора на тялото, която често предхожда топлинния удар.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО добавете този продукт в диетата си, резултатът ще е смайващ

Той може да бъде предизвикан не само в резултат на дълго стоене на слънце, но и поради прегряване на тялото. Допълнителните симптоми на топлинната умора са учестен пулс, прекомерно изпотяване, умора, замаяност или студени вълни. 

Подобни ситуации най-често могат да възникнат в първите дни на силните горещини, когато организмът ни все още не е свикнал с новите условия.

Ако някой от вашите близки изпадне в подобно състояние, трябва да се погрижите за него: да помогнете за охлаждането на тялото му и незабавно да се консултирате с лекар. 

10 начина да облекчите стреса за по-малко от 5 минути

При необходимост, трябва да му окажете и първа помощ. Заведете го на сянка или на някое добре проветриво помещение и го сложете в хоризонтално положение. Краката могат да бъдат повдигнати. Така притокът на кръв към мозъка ще се увеличи.

Давайте му много вода - на малки порции и често.

Тези 5 продукта ще удължат живота ви

На шията и тила му можете да поставите мокра студена кърпа. След това внимателно облейте тялото му с  вода, която не трябва да е по-студена от 20 градуса.

Тези прости методи могат да помогнат значително за облекчаване на симптомите при топлинен или слънчев удар. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

Коментирай