logo

Откакто започнах да замразявам кората на лимона в камерата, се сбогувах с болестите и излишните килограми

Откакто започнах да замразявам кората на лимона в камерата, се сбогувах с болестите и излишните килограми

Лимоните отдавна са си спечелили славата на средство, което е в състояние да пребори много болести. Но едва ли сте наясно, че ако ги замразите в камерата на хладилника, те стават още по-полезни за здравето. 

Лимоните са замразяват главно заради кората. След размразяването им тя става по-мека и по-удобна за консумиране. 

Както при голяма част от плодовете, в кората на лимона са концентрирани максимален брой вещества, които помагат за регулиране на нивото на холестерола, укрепват имунната система и предотвратяват раковите заболявания. Освен това в нея се съдържат антимикробни, противогъбични и антибактериални вещества.

Редовната употреба на този цитрусов плод води до положителни изменения в организма. Ето и част от най-важните му достойнства: намалява риска от инсулт; като профилактика срещу ракови заболявания; укрепва имунната система; за лечение и профилактика на възпаления; антибактериален ефект; облекчава симптомите на астма; бори депресията и тревогата; почиства бъбреците и черния дроб.

Различни изследвания са доказали, че кората на лимона е много ефективна в борбата с над 10 различни вида рак и може да подейства много по-добре, отколкото традиционното лечение с химиотерапия.

Просто добавяйте замразени лимони (с кора) към вашите смутита и ще получите изключително здравословна напитка, която ще ви предпази от много болести! 

Как да си направите лимонов лед

Измийте лимоните със студена вода, след което ги подсушете. Потопете за минута в ябълков оцет за дезинфекция. Сложете ги във фризера за 12 часа (през нощта). На сутринта настържете абсолютно целия замразен лимон, включително семките. Получената маса се слага във формички за лед и отново се връща в камерата на хладилника. 

Използвайте замразените кубчета лимонов лед всеки път, когато се сетите за тях и се наслаждавайте на ползите от това чудодейно природно лекарство! /jenata.blitz.bg

Коментирай

Д-р Куин Лечителката

Д-р Куин Лечителката 15.10.2018 13:43

Забравихте да кажете че цитрусовите плодове се обработвас с вредни вещества отвън за дълготрайност.Вместо здраве ще докарате на невежите куп болести.

rosi

rosi 19.10.2018 11:43

Стегни Дупето Без Упражнения !Лесно и Бързо поддържане на теглото за мързеливки http://bit.ly/2EJ30d5