Лимоните отдавна са си спечелили славата на средство, което е в състояние да пребори много болести. Но едва ли сте наясно, че ако ги замразите в камерата на хладилника, те стават още по-полезни за здравето.
Лимоните са замразяват главно заради кората. След размразяването им тя става по-мека и по-удобна за консумиране.
Както при голяма част от плодовете, в кората на лимона са концентрирани максимален брой вещества, които помагат за регулиране на нивото на холестерола, укрепват имунната система и предотвратяват раковите заболявания. Освен това в нея се съдържат антимикробни, противогъбични и антибактериални вещества.
Редовната употреба на този цитрусов плод води до положителни изменения в организма. Ето и част от най-важните му достойнства: намалява риска от инсулт; като профилактика срещу ракови заболявания; укрепва имунната система; за лечение и профилактика на възпаления; антибактериален ефект; облекчава симптомите на астма; бори депресията и тревогата; почиства бъбреците и черния дроб.
Различни изследвания са доказали, че кората на лимона е много ефективна в борбата с над 10 различни вида рак и може да подейства много по-добре, отколкото традиционното лечение с химиотерапия.
Просто добавяйте замразени лимони (с кора) към вашите смутита и ще получите изключително здравословна напитка, която ще ви предпази от много болести!
Как да си направите лимонов лед
Измийте лимоните със студена вода, след което ги подсушете. Потопете за минута в ябълков оцет за дезинфекция. Сложете ги във фризера за 12 часа (през нощта). На сутринта настържете абсолютно целия замразен лимон, включително семките. Получената маса се слага във формички за лед и отново се връща в камерата на хладилника.
Използвайте замразените кубчета лимонов лед всеки път, когато се сетите за тях и се наслаждавайте на ползите от това чудодейно природно лекарство! /jenata.blitz.bg