logo

Откриха начин, който може да предотврати преждевременната смърт

Откриха начин, който може да предотврати преждевременната смърт

Специалисти от Медицинското училище в Харвард са стигнали до извода, че диета, която включва голямо количество растителни продукти, намалява риска от ранна смърт с 30%. Резултатите от изследването им са представени на Международната конференция за здравословно хранене Unite to Cure във Ватикана, съобщава Science Alert.

Според учените, около 30 млн. смъртни случая годишно по целия свят са предизвикани от нездравословния начин на живот, който включва тютюнопушене, затлъстяване и неправилно хранене. Според данните на специалистите, една трета от тях могат да бъдат предотвратени чрез промяна на начина на хранене. При това не е задължително напълно да се откажете от консумацията на месо, само трябва значително да увеличите дела на растителните храни в менюто си.

Въпреки че резултатите от научната работа на експертите все още не са публикувани, те смятат, че колегите им ще се съгласят с получените в хода на изследването данни. Освен това, участниците в конференцията са се запознали и с изводите на друга група учени, които са показали как употребата на голямо количество растителни храни помагат за намаляване нивото на холестерола с 35% за две седмици./jenata.blitz.bg

Коментирай

Konstans

Konstans 18.05.2018 9:42

Strashni otkritija ! Za parvi pat gi cuvame !

смешници

смешници 19.05.2018 15:44

Това не е откритие бе смешници защото всеки го знае, но никой не го спазва. Това е голяма грешка когато човек се увълчи като хищник, заради нея много хора страдат и бързо умират.