През живота си Илейн не беше палила цигара, отиде на лекар и изпадна в шок

През живота си Илейн не беше палила цигара, отиде на лекар и изпадна в шок

Преди появата на първите признаци на коварната болест, госпожа Линч спортувала, хранела се правилно и нямала никакви лоши навици

Привърженичка на здравословния начин на живот се сблъска с фатална болест, типична за пушачите, пише Metro.

През 2021 г., докато кашляла, 59-годишната Илейн Линч открила кръв по дланите си, а скоро след това лекарите я диагностицирали с рак на белия дроб.  

Преди появата на първите признаци на коварната болест, госпожа Линч спортувала, хранела се правилно, нямала никакви лоши навици и през целия си живот не била палила цигара.

Когато през есента на 2021 г. забелязала кръв, докато кашля, дори не се притеснила. 

"Имах проблеми със синусите и си мислех, че е заради тях", казва тя.

Всяка жена ползва това нещо за косата си, а то води до рак на матката

Същия ден обаче кървенето се повторило, жената се принудила да потърси медицинска помощ и кошмарът й започнал. 

"Лекарите бързо установиха, че имам рак на белия дроб. Беше шок, защото дори нямах задух. Не знаех как да се справя с шока", споделя Илейн.  

В продължение на няколко седмици лекарите й направили куп диагностични тестове, в резултат на които станало ясно, че има множество метастази. Веднага й назначили химиотерапия, имунотерапия и лъчетерапия.

"Не съм единствената, която премина през това. Цялото ми семейство беше с мен. Шегувахме се, че всички сме на прегледи. Всички заедно се страхувахме в очакване на резултатите", спомня си тя.

Шест месеца след диагнозата станало ясно, че ракът е метастазирал в мозъка.

Госпожа Линч признава, че дори не е попитала лекарите за прогнози. Всичко, което я интересувало, било какво трябва да се направи, за да удължи живота си.

Медиците й предложили скъпо лечение, което не се покривало от застраховката.

Брутално: Болна от рак красавица показа ада, през който минава ВИДЕО

"Това лекарство ме поддържаше жива през последната година. Но ми струва много скъпо. Вече нямам пари и скоро ще се наложи да мислим за продажба на семейното жилище.

Тази година ще навърша 60 години и нямам идея дали ще доживея този момент", признава тя. 

Семейството и приятелите на госпожа Линч се обърнали за помощ към доброволци. Благодарение на финансовата им подкрепа, лечението й може да продължи засега.

"Ракът е коварна болест. Рано или късно лекарствата ще спрат да действат. Но щедростта, която хората показаха, укрепи вярата ми в човечеството", казва Илейн. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай