logo

Работите за бебе, но нещата не се получават? Включете тези храни в менюто си и няма да съжалявате!

Работите за бебе, но нещата не се получават? Включете тези храни в менюто си и няма да съжалявате!

Най-сетне с партньора си сте решили, че сте готови да имате дете. И започвате с опитите. Правите секс непрекъснато, водени от идеята за наследник. Но нещата не се получават.

От удоволствие, сексът постепенно се превръща в рутинна процедура, която има само една цел - да ви направи майка. Започва да ви писва и сте на път да се откажете от така желаното дете.

Имаме една добра новина! Учени от Харвард са установили консумацията на кои храни ще ви помогне да заченете. Те са провели изследване, в което са участвали 500 двойки. Всички те са планирали да имат дете и здраво са работели над това. 

Специалистите са ги помолили да си водят дневник, в който подробно да описват сексуалния си живот и колко често и в какви количества консумират морски дарове. Наблюдението върху двойките е продължило една година. 

Оказало се е, че включването на морски продукти в седмичното меню значително увеличава шанса от забременяване. 

Морските продукти отдавна са известни като мощен афродизиак, но едва сега учените подкрепят тази теза с цифри. Мъжете и жените, които са консумирали такава храна повече от 2 пъти седмично, били с 22% повече сексуално активни в сравнение с другите двойки. Тонусът им бил много по-висок и са правели секс по-често. Освен това, от тази по-активна група към края на годината 92% от двойките вече чакали дете. 

В групата, която консумирала морски дарове по-рядко от два пъти седмично, също чакали поява на бебе, но едва 79% от двойките. 

Според учените, морските продукти влияят положително на качеството на спермата и на репродуктивната система като цяло./jenata.blitz.bg

 


 

Коментирай