logo

С любов към оргазма: Експерти посочиха 3 любопитни ефекта за мастурбацията

С любов към оргазма: Експерти посочиха 3 любопитни ефекта за мастурбацията

Дали от липса на партньор, или просто любов към оргазма, много хора прибягват до мастурбацията. Има няколко неочаквани странични ефекта от нея.Хората често прибягват до самозадоволяването и в никакъв случай тази дейност не може да стане скучна сред представителите на съвременното общество. Самозадоволяването се характеризира както с добри, така и с лоши странични ефекти.

От jenata.blitz.bg ви посочихме как вагината се променя с годините. Също така разкрихме шокираща истина за женската еякулация по време на оргазъм.

Специалисти в сферата на мастурбацията дадоха няколко интересни заключения: 

1. Самозадоволяването облекчава стреса и болката 
Не само мастурбацията, но и всяка друга сексуална активност, освобождава ендорфин - хормонът на щастието. Освобождаването му може да облекчи стреса. Нивото на хормона на щастието в човешкото тяло се променя, така променя и настроението ни. Неговата липса предизвиква чувство на разочарование. Така емоционалното състояние на човека до голяма степен зависи от естествения навик наречен "масурбация". Влиянието на самозадоволяването върху емоционалното състояние и човешките нужди е внимателно проучено от д-р Джордан Тишлер, медицински учен от Харвард. Той вярва, че именно самозадоволяването може да има както добри, така и лоши странични ефекти. Мастурбацията при жените има успокояващ ефект - помага за по-качествения сън и може да намали болките при менструацията и постменопаузата.

Тези малки дреболии ще го накарат да се влюби във вас още по-силно

Сандра Ламорхе, специалист по сексуална интимност, обръща внимание на големия кръвен поток в тазовата област по време на менструация, който помага при облекчаването на болката при жените. Тя твърди, че при жени в постменопауза стеснението на вагината може да причини болка при сексуален контакт. Мастурбацията, от своя страна, особено с използването на лубриканти на водна основа, увеличава притока на кръв към гениталиите и облекчава симптомите на болка.

2. Превенция срещу рака
Според LaMorgese мастурбацията предпазва от рак на простатата. Тя позволява на мъжете безопасно да се отърват от токсините, които естествено се натрупват в урогениталния тракт.

Строго секретно: 10 фрази, които не трябва да казваш на мъжа до себе си за нищо на света

"Мъжете, които еякулират повече от пет пъти седмично, намаляват нивото на токсините и по този начин намаляват риска от развитие на рак на простатата с една трета", пише LaMoregese . Публикацията обръща и особено внимание на мастурбация при жените - помага им да се борят с инфекциите на пикочните пътища.

3. Мастурбация като хроничен начин за избягване на интимност с другите
Не всички възможни странични ефекти на самозадоволяването са добри. Това бе подчертано от Ди Вагнер, лицензиран професионален консултант и сертифициран психотерапевт. Той твърди, че в някои случаи мастурбацията е хроничен начин за избягване на интимност с другите. Мастурбацията може да стимулира и реакциите на мозъка. Те зависят от самата химия на оргазма. Щети от самозадоволяването могат да бъдат изразени в мозъчната неврастения. В много отношения тези пациенти са тревожни, нервни, плахи и разпръснати. Те дори не искат да разговарят, защото са достатъчно доволни от личния живот.

7 начина да го накараш да играе по свирката ти  

Мастурбацията може да има лош ефект върху психичното здраве на човека. Голямото желание за бърз оргазъм може да донесе дори телесни наранявания, в зависимост от начина на стимулация, обяснява д-р Вагнер./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

taka e

taka e 26.04.2019 13:41

Хванах съпруга си, че ми изневерява и свалих 24 килограма за 2 месеца! Това ми върна самочувствието!https://bit.ly/2DcqUz1

пак го хвани и ще свалиш още 24 кила .

пак го хвани и ще свалиш още 24 кила . 27.04.2019 19:49

накрая ще ми фанеш уя !