Сексът рано сутрин е много полезен, ето защо

Сексът рано сутрин е много полезен, ето защо

Според данните от различни изследвания, при близостта рано сутрин в кръвта се изхвърлят голямо количество ендорфини, които помагат тялото и духа да останат в отлично състояние през целия ден. Няма да се страхувате нито от мигрена, нито от лошо настроение.

Освен това учените са открили, че жените, които се отдават на интимни ласки с партньора си рано сутрин, страдат по-малко от стрес и депресия. Плюс това сексът на разсъмване е един прекрасен масаж на вътрешните органи и добра тренировка за цялото тяло.

Сутрешният секс е изключително полезен

Но какво ни спира да се отдадем на любовна игра по това време на денонощието? Мъжът – нищо. Както се казва – той винаги е готов! Това се дължи и на физиологичните процеси. Сутрин в кръвта на мъжа се повишава съдържанието на тестостерон, което пряко влияе на либидото му. При жените обаче нещата са малко по-сложни. На първо място, времето й сутрин е силно ограничено – трябва да нахрани всички в семейството, да пооправи бъркотията и да се оправи за работа. Но през лятото децата са във ваканция и това позволява времето в леглото да бъде удължено. Но има и второ усложнение. Фазата на възбуда при жената не е като по часовник и тя не може във всеки един момент да се отпусне и да се настрои за интимни ласки и секс.

В 8 часа сутринта ритъмът на жените и мъжете съвпада

Що се отнася до биологичните часовници, примерно около 8 часа сутринта ритъмът на мъжа и на жената съвпада. Тогава тя започва да се възбужда, а при него желанието още не се е изпарило, затова и много сексколози препоръчват именно това време за правене на любов. Тогава на жената няма да й се налага да полага огромни усилия, за да достави удоволствие на любимия си. Ако имате възможност да настроите работния си график така, че да си позволите и тази малка наслада рано сутринта, това значително ще подобри сексуалния ви живот и ще направи отношенията ви много по-силни.

Един малък жест на внимание, като например лека закуска, може да бъде прекрасно начало.

Допълнителен съвет към мъжете: не забравяйте, че на жените им е нужно двойно повече време, за да се възбудят. Прелюдията не е прищявка, а необходимост, за да има добър приток на кръв към интимните части. Само тогава сутрешния секс ще бъде радост.

Прекрасно начало на прелюдията може да бъде лека романтична закуска, сервирана в леглото. Например, просто едно кафе или плодов коктейл. Да, ще трябва да станете по-рано, за да го приготвите, но не си ли струва заради прекрасния сутрешен секс, който ще правите след това?

Закуската в леглото може да бъде и прекрасен завършек на романтичното утро./jenata.blitz.bg

Коментирай