Смело хапвайте тези храни посред нощ – полезни са!

Смело хапвайте тези храни посред нощ – полезни са!

Тези продукти са здравословни и може да ги консумирате преди сън или по никое време на нощта

Смята се, че яденето след 18:00 часа може да е опасно за тялото и здравето, но в действителност това не е точно така. Що се отнася до отслабването, последното хранене може да бъде 3-4 часа преди лягане, а точно преди сън можете да пийнете малко прясно мляко, ако сте много гладни. 

Освен това някои храни могат да се консумират и през нощта без да се притеснявате, че ще напълнеете много. Именно заради това от jenata.blitz.bg събрахме на едно място храните, които може спокойно да похапвате посред нощ без да се притеснявате.

Ето кои храни може да ядете в малките часове на денонощието:

Ядки
Този продукт се счита за т. нар „сияйна закуска“, тъй като ядките имат достатъчно полезни микроелементи, които ще наситят тялото. Ядките не могат да се нарекат диетично ястие, тъй като са много калорични. Но все пак знайте, че ако ще ядете ядки през нощта, то е добре да се ограничете до няколко ядки.

Плодове и зеленчуци
Повечето плодове и зеленчуци съдържат фибри, които тялото усвоява добре по всяко време на деня. Освен това те могат да се консумират в големи количества, тъй като са нискокалорични. Ще се заситите, ще задоволите нуждите на тялото си и ще спите по-добре, ако сте сити.

Пилешки гърди
Една от най-популярните храни за диети са пилешките гърди. Те са популярни поради високото си съдържание на протеини и ниско съдържание на мазнини и въглехидрати. Варените гърди могат да се ядат дори през нощта и това няма да ви навреди, а само ще заситите тялото си. Основното нещо е да не ги консумирате в големи количества, в противен случай ще почувствате тежест в стомаха.

Мляко
Млякото съдържа много протеини, които почти напълно се усвояват от хората. Освен това съдържа калций и много полезни аминокиселини, които ще са от полза за организма. Млякото ще помогне да се запълни липсата на полезни микроелементи в края на деня. Топлото мляко ви помага да се отпуснете и да се настроите за сън. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай