logo

Старица 64 години не е мила и подстригвала косата си по много странна причина СНИМКИ

Старица 64 години не е мила и подстригвала косата си по много странна причина СНИМКИ

83-годишната виетнамка признава, че тя й помага да не забравя младостта си

Във Виетнам живее жена, която се превърна в истинска знаменитост. В продължение на 64 години въпросната госпожа не е подстригвала и мила косата си.

Това обаче съвсем не означава, че тя е мърла или мързелана. Просто е имала напълно основателна причина да се откаже от шампоана и прическите, пише guardian.ng.

Днес Нгуен Ти Дин е на цели 83 години и живее в провинция Бен Тре. 

Журналистка не ми косата си цял месец и ето какво се случи

На 19-годишна възраст тя се отказала да подстригва косата си и в продължение на 64 години бягала от фризьорите като Дявол от тамян. Освен това спряла да мие косата си. 

На млади години Нгуен Ти Дин страдала от силно главоболие. Ходила при много лекари, но никой не успял да разбере на какво се дължат болките, които не спирали да я мъчат.  

Самата Нгуен пък забелязала, че мигрената започва веднага след като подстриже косата си. За да провери подозрението си, тя решила да спре подстригването. След като теорията й се потвърдила, тя твърдо забравила за фризьорските услуги!

След това обаче се появил друг странен момент - измиела ли косата си, главата отново започвала да я боли. Това накарало Нгуен Ти Дин да се откаже и от тази процедура. 

5 фатални грешки, които съсипват косата

Времето си минавало, а косата на виетнамката ставала все по-дълга и по-дълга. Жената започнала да изпитва огромни трудности. За да реши проблема си, сплела косите си като въже, което наподобява огромна змия. Особено когато дължината на косата й достигнала 6 метра! 

Жената признава, че косата й помага да не забравя младостта си. В края на краищата, сега, когато вече е на повече от 80 години, има много бели косми. Но сплетените й някога на въже кафяви къдрици са запазили цвета си. 

Заслужава си да се отбележи, че косата на възрастната жена все още расте, и то с доста прилична скорост - с по 10 см. годишно. 

Защо имаме бяла коса и как да се отървем от нея

В края на миналия век Нгуен се е преместила да живее в местен будисткия храм. Преди няколко години решава да стане вегетарианка и спряла да води активен начин на живот. Всеки ден се храни по един път и чете будистки мантри.

Животът й е много скромен, но всичко й харесва. Именно този начин успява да поддържа както физическото, така и психичното си здраве. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

111

111 15.10.2020 11:18

Фейк.

ДОН

ДОН 15.10.2020 11:54

Представям си какви аромати се носят около нея .Да е жива и здрава.

Асан...

Асан... 15.10.2020 13:37

И Асан не са е къпал от 1955 година насам.