logo

Страхотна новина по време на чумата, породена от коронавируса

Страхотна новина по време на чумата, породена от коронавируса

Разберете какво е холотропното дишане и наистина ли то помага

Сегашните време за много трудни за мнозина. Някои останаха без работа заради COVID-19, а на други изолацията вкъщи изобщо не им действа добре. Но какво да правим и как сами да си помогнем? Има ли как да избегнем паник атаките и депресията без да прибягваме до лекарства?

Да, оказа се, че има лесно и старо спасение. То се нарича „холотропното дишане“.

Методът на трансперсонална психотерапия, разработен от американския психолог Станислав Гроф през 70-те години на миналия век, под името „холотропно дишане“ е предназначен като заместител на незаконните лекарства. Сега техниката се използва като една от най-ефективните и мощни техники за засилено самопознание и личностно израстване. 

Именно за това сега от jenata.blitz.bg ще поговорим за това какво е холотропното дишане, как работи то и дали наистина има някаква полза от него.

Същността на техниката е, че поради бързото дишане въглеродният диоксид се измива от кръвта и съдовете на мозъка се стесняват, последвано от инхибиране на мозъчната кора и активиране на подкортекса. 

В резултат на това човек получава чувство на еуфория, халюцинации, променено състояние на съзнанието, а също така, според някои хора, практикуващи тази техника, пробуждането на преживявания, заключени в подсъзнанието.

Курсът на холотропното дишане продължава от 3 до 12 дни, освен това самият „сеанс“ продължава от час до два на ден. Основната характеристика на метода е интензивното дишане, както при активните спортове.

Обикновено холотропният процес се основава на три стъпки:
Първите 5-10 минути бавно и спокойно дишане.
Следващите 40-60 минути са дълбоки и интензивни вдишвания.
Останалите 20 минути започват с бавно дишане, след което има преход към нормално дишане.

Що се отнася до последствията от холотропното дишане, не трябва да очаквате отрицателни такива, а само положителни ефекти – какво във физически, така и в психически аспект. 

Разбира се, изключението е, когато техниката не се използва от напълно здрав човек, а именно, ако има проблеми с кръвоносните съдове или кръвното налягане, тогава можете да получите много неприятни последици, които дори да стигнат до инсулт. 

Освен това, според критиците на тази техника, човек може да се сблъска със „смъртта на нервните му клетки“ поради хипоксия.

По отношение на емоционалната реакция, обучението може да помогне за формирането на положителна перспектива към света. Има много примери, в които хора, практикуващи този метод, споделят, че след него се чувстват много по-добре, отпочинали и щастливи.

Психосоматичният ефект обаче може да доведе до така желаното просветление и наистина да помогне да стигнете до подсъзнанието си, което позволява на човек да реши самостоятелно и лесно определен проблем. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Малей

Малей 26.03.2020 9:49

Че ПОЗОР !!!!! КАК НЕ ВИ Е СРАМ Откачена окултистка психозно болно да публикувате !!???? ТОВА ЛУДОТО Е ЗА АРЕСТ !

Бутейко   е метода

Бутейко е метода 26.03.2020 9:59

Холотропното дишане е противоположност която убива здравето и предисвиква задух и психозаза чрез кислородно пренасищане -което задушава организма -трови го

https://www.youtube.com/watch?v=9D-9s2aF2VE

https://www.youtube.com/watch?v=9D-9s2aF2VE 26.03.2020 10:07

Метода на професор Бутейко е дишането което лекува . Издишваш на половина и задържаш докато ти е без усилие ..(с времето паузата се увеличав от самосебе си ) после вдишваш леко и издишваш на половина -пак задръжка .15 минути така 3 -дневно .

https://www.youtube.com/watch?v=9D-9s2aF2VE

https://www.youtube.com/watch?v=9D-9s2aF2VE 26.03.2020 10:08

Метода на професор Бутейко е дишането което лекува . .

Бутейко

Бутейко 26.03.2020 10:12

Целта е да се повиши СО2 --защото той способства усвояването на О2-кислорода .Ако СО2 чрез хипервентилация е ниско то организм не усвоява О2-и се души ..халюцинира-трови..

Бутейко

Бутейко 26.03.2020 10:17

СО2 ----Балансира жлезите с вътрешна секреция в организма а това балансира и хормоните в тялото .Така Въглеродният Окис лекува --балансира хормоните и жлезите в организмът .Без достатъчно висок процент СО2--Кислорода не се усвоява ...Така асматиците се душат и хипервентилират .

Бутейко

Бутейко 26.03.2020 10:24

Холотропното дишане е езотерична хухавелщина която води до задушаване от хипервентилация на организма и го трови-отслабва . Нинджи-шаолин и тибет монаси дишат както Бутейко го описва .Методът е от 1000 години

Боби

Боби 26.03.2020 20:56

Получава се хипервентилация, която е опасна. Доктор Бутейко препоръчва контролирано дишане и насищане с въглероден двуокис.