logo

Тайните за здрава и блестяща кожа на всяка възраст са...

Тайните за здрава и блестяща кожа на всяка възраст са...

Има няколко трикчета, благодарение на които може да направите чудеса

Всяка жена иска кожата й да бъде красива и да изглежда добре, но с години тя неизбежно се променя, губи жизнения си вид и еластичността. Можем ли обаче да забавим този процес? Какво да направите, за да сме сигурни, че без значение от годините ни кожата ще изглежда здрава и лъчезарна? Тук отговорите и някои практически съвета дава дерматологът и козметик Инара Степанова.

„Без съмнение трябва да отбележим,  че състоянието и външният вид на лицето са много важни за жените, тъй като тя показва признаци на стареене по-рано, отколкото при силния пол”, обяснява Инара Степанова. 

Причината е много проста - жените имат по-чувствителна кожа, докато мъжете имат по-дебела и плътна кожа. При тях кожата също се подсилва от космените фоликули, от които брадата расте и не позволява толкова бързо да им се появят бръчки. Затова понякога лицето на мъжа не може да издаде годините му.

Стареенето на кожата лицето (и при мъжете, и при жените) не е задължителен знак за много натрупани години. Това понякога се дължи на загуба на еластичността на кожата, задълбочаване на експресивните линии и намаляване на способността на кожата да задържа молекулите на водата, така че кожата става по-суха, тънка, чувствителна и губи еластичност. Всичко това се дължи на намаляването на естественото образуване на колаген, еластин и хиалуронова киселина в кожата. Притеснително е, че кожата се влияе и от намаляването на нивото на женския хормон естроген в тялото на жената.

Но защо една дама от петдесет години има приятно, гладко лице, на което няколко бръчки около очите дават само повече чар, а другото лице на младо момиче вече е покрито с по-дълбоки бръчки?

Просто при първото, естествените процеси на стареене на кожата протичат по-бавно, отколкото в други - това е предварително определено генетично. Природата заема своята програма във всеки един от нас, така че майката и дъщерята ще имат същите признаци на стареене.

Но не се притеснявайте. Можем да противодействаме на стареенето на кожата без значение какви са факторите на околната среда или гените.

Трикчетата са:

Например, предпазвайки кожата от вредните ефекти на ултравиолетовото излъчване от слънцето. Не е трудно да се направи това, тъй като има много добри слънцезащитни продукти на рафтовете на аптеките, остава само да изберете най-подходящия за себе си.

Също така е важно за здравето на кожата да не се пуши, да се предпазва лицето от химическо увреждане и неправилна, агресивна грижа. Въпреки това, в такива ситуации способността на човешката кожа да се адаптира към увреждане е важна - тя е генетично програмирана. 

„Разбира се, има много други теории за стареенето на кожата, например, че стареенето е свързано с натрупването на свободни радикали и крайните продукти на метаболизма”, казва дерматологът.

Козметичката Степанова подчертава още, че една жена може да направи много, за да изглежда кожата й свежа, нежна, гладка и приятна, независимо от датата на раждане, посочена в нейния паспорт. За да направите това, трябва да овладеете гореизложените техники за правилна грижи за стареещата кожа. И най-важното – те да станат ежедневен навик. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

taka e

taka e 22.04.2019 17:49

баща ми имаше гъбички по краката ,направо му бяха разядени от 10 години и нищо не помагаше ,тогава от Германия му поръчахме този мехлем,това го спаси,премахна ги завинаги https://bit.ly/2Y86LDe

Asesino

Asesino 23.04.2019 16:27

А каква е тайната на гейчето Ивка Крачунов за винаги зейнал анус, специално за другаря Борисов?

До асесино

До асесино 23.04.2019 17:33

А твойта тайна ква е да си с широко отворена уста и нинова ,йончева и руменчо да пишкат в нея само да не ти хареса и да искаш и да тропкат вътре чукундур селски

milena

milena 25.04.2019 9:02

Хванах съпруга си, че ми изневерява и свалих 24 килограма за 2 месеца! Това ми върна самочувствието!https://bit.ly/2DcqUz1