logo

Тези 7 неща може да ви предпазят от рак!

Тези 7 неща може да ви предпазят от рак!

За съжаление все още не е измислено лекарство, което да гарантира на 100%, че ще ви излекува от коварната болест рак. Дори и методите на превенция не са на 100% сигурно средство за предпазване от развитието на болестта.

От jenata.blitz.bg ви разказахме за тъжната история на Клер, която 3 години лекувала следродилната си депресия, докато не станало ясно, че страда от смъртоносна болест. Разказахме ви историята на една майка от Добрич, която е била посъветвана от шестима лекари да направи аборт, защото в корема й расте изрод. Тя не ги послуша, а после се случи чудо!

Вече е известно на науката обаче какви неща е добре да правите, защото те значително могат да намалят риска от рак с до 20%. До тези изводи се е достигнало след множество научни изследвания.

Работата в нощни смени води до ранен климакс и рак

Яжте по-малко захар

Прекомерната консумация на захар увеличава риска от развитие на диабет, сърдечни заболявания, както и някои форми на рак. Проучване, проведено от експерти в Тексас, потвърждава, че високото съдържание на захар в продуктите, които консумирате ежедневно, повишава риска от развитие на рак на гърдата. Умереният прием на захар пък може да намали този риск.

Не пийте прекалено горещи напитки

Ако харесвате много да пиете горещ чай, кафе, шоколад или дори мляко, то имаме много неприятни новини за вас. Според изследване системната консумация на горещи напитки увеличава риска от развитие на рак на хранопровода. Ако не сте готови да се откажете напълно от тези напитки, то по-добре поне намалете консумацията им.

FDA: Импланти за бюст провокират тежък рак и са смъртоносно опасни

Спрете да хапвате обработено месо

Миналата година Световната здравна организация (СЗО) официално призна, че преработеното месо е канцероген. Редовната консумация само на 100 грама от тези продукти увеличава риска от развитие на колоректален рак с 18%. Добрата новина е, че не е нужно да забравите напълно за любимата си шунка, просто не я консумирайте повече от веднъж седмично и то винаги с пресни зеленчуци.

Намалете алкохола

Колкото повече алкохол консумирате, толкова по-голям е рискът от развитието на сърдечни заболявания, диабет или рак. Специалисти потвърдиха пряката връзка между прекомерната консумация на алкохол и повишаването на риска от развитие на няколко вида рак, включително и този на гърдата. Лекари съветват да не се пие по повече от чаша вино дневно.

12 супер продукта, които помагат в борбата с рака

Регулирайте режима си

Най-вече учените визират да внимавате колко време спите. Много изследователи свързват будуването през нощта с рака.

Водете активен начин на живот

Заседналия начин на живот и много опасен за здравето ни. Той е почти толкова вреден, колкото са и цигарите. Проучвания потвърждават, че заседналият начин на живот увеличава риска от сърдечно-съдови проблеми и развитието на рак. Редовните упражнения стимулират кръвообращението и помагат мъртвите клетки да се отделят от организма.

Бързо проверете дали имате някое от тези неща в спалнята си, преди да сте се разболели от рак

Откажете се от хранителните добавки

Витамините и хранителните добавки не могат да заместват редовната консумация на някои основни хранителни продукти. Специалисти от Колорадо смятат, че неразумният и прекомерен прием на таблетки и добавки сериозно увеличава риска от развитие на рак./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай