logo

Тези продукти са много полезни, но съчетанието им се отразява пагубно на здравето

Тези продукти са много полезни, но съчетанието им се отразява пагубно на здравето

Храната е източник на питателни вещества за организма, а правилното й съчетаване може да подобри значително здравословното ви състояние

В интернет гъмжи от материали, посветени на здравословната храна. И в продължение на десетилетия специалистите тръбят колко полезно е да консумираме много плодове и зеленчуци, да пием големи количества вода и да ядем продукти с ниско съдържание на нишесте и много фибри. 

Според изследванията на диетолозите, има комбинации от храни, които са несъвместими. Те могат да са много опасни за здравето, да предизвикат качване на килограми, лошо храносмилане, запек, гниене и образуване на газове, което впоследствие води до развитие на различни заболявания на стомашно-чревния тракт.  

9 безопасни храни, които спокойно може да похапвате през нощта

Правилната комбинация на храните е грижа за здравето. Храната е източник на питателни вещества за организма, а правилното й съчетаване може да подобри значително здравословното ви състояние. 

Днес от jenata.blitz.bg ще ви разкажем малко повече за полезните храни, които е най-добре да не съчетавате, ако не искате да си навлечете здравословни проблеми. 

Кисело мляко с плодове 

Според древната индийска система за природна и холистична медицина Аюрведа смесването на кисели плодове и млечни продукти може да промени чревната флора и да доведе до производството на токсини, възникване на настинки и влошаване на алергиите.

Студени газирани напитки и сирене

Студените напитки и сиренето са храни, богати на въглехидрати и мазнини, които изобщо не са полезни за здравето.

Включете тези 8 полезни храни в менюто си и няма да съжалявате!

Храната с много сирене съдържа много мазнини, което благоприятства затлъстяването, а студените напитки съдържат много фруктоза, която също причинява затлъстяване. Така съчетанието на тези два продукта се превръща в смъртоносна комбинация.

Месо и сирене

И двата продукта са богати на протеини. Храната с високо съдържание на протеини може да увреди сериозно черния дроб. Това е така, защото по време на метаболизма на протеините оставя токсините, което от своя страна пречи на работата на черния дроб. 

Мляко и банани

Бананът е много здравословна закуска. Но комбинацията от банан и мляко става прекалено тежка за стомаха и усвояването на храната отнема дълго време. Това, между другото, е много индивидуално и зависи от общото състояние на всеки човек. 

Тези 9 храни могат да са истинска отрова - вредят на тялото ви за минути!

Освен това бананите предизвикват коагулация на млякото в стомаха и то от става кисело.

Мляко с мюсли или овесена каша и портокалов сок

Киселината в цитрусовите плодове унищожава ензима, който помага за смилане на нишестето в мюслите и овеса. Киселите плодове причиняват сгъстяване на млякото, образувайки слузеста субстанция. Ето защо, ако смятате да пиете и сок на закуска, е най-добре да го направите 30 минути преди млякото със зърнените култури, за да не предизвикате подобна ужасна ситуация в стомаха си.

Домати и нишестени въглехидрати

Доматът, който е кисел плод, в съчетание с нишестени въглехидрати като картоф или ориз, могат да предизвикат гастроезофагеална рефлуксна болест (нарушено храносмилане, разстроен стомах).

Тези храни ще ви помогнат да регулирате нивото на холестерола

Някои казват, че доматите и нишестените въглехидрати могат да причинят тежест и умора след хранене.

Десерт и вино

Алкохолът увеличава производството на инсулин чрез повишаване на нивата на кръвната захар. Огромното количество захар в десерта пък се натрупва в тялото под формата на мазнини, което води до необичайно наддаване на тегло. Тази комбинация действа като отрова за хората, които страдат от диабет!/jenata.blitz.bg

 Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Не се казва

Не се казва 31.05.2019 13:41

"мюслите"!!! Всички тъпунгери мислят, че щом завършва на И, е в множествено число. Затова масово и по телевизията казват броколитЕ и мюслитЕ, а правилно е броколитО и мюслитО.

Пидирунгел

Пидирунгел 31.05.2019 14:20

Важното е че букакето е полезно.