Тя се подложи на опасен генетичен експеримент в името на науката, който я подмлади с цели 20 години!

Тя се подложи на опасен генетичен експеримент в името на науката, който я подмлади с цели 20 години!

Когато попаднем на поредното научно предаване, в което се говори за опити с животни, всичко в него ни се струва фантастично и нереално. А когато узнаем, че подобни експерименти се правят и с хора, просто не можем да повярваме на ушите си. 

От много години учените работят над увеличаването на продължителността на живота. Те вече са достигнали до извода какви продукти трябва да употребяваме, за да запазим тялото си младо. Сега дойде редът и на генните изменения. 

Преди време Елизабет Париш, една от ръководителките на научно-медицинската компания BioViva, се съгласи на отчаяна стъпка.

Тя позволи гените й да бъдат променени, за да забави стареенето на организма си и напълно да го спре. 

Процесът на стареене на организма ни започва с намаляването на окончанията на хромозомите – така наречените теломери. Колкото по-стар е един човек, толкова по по-къси са теломерите.

 

През 2015 г. в тялото на Елизабет е вкаран материал, който трябва да увеличи дължината им. 

Учените предполагат, че именно по този начин може да се спре процесът на стареене на организма и той да бъде подмладен.

Осъзнавайки, че резултатите могат да бъдат непредсказуеми, включително и с летален край, Париш се подлага на експеримента в името на науката. За подмладяването на Елизабет американските специалисти са използвали методика, която е била тествана само върху животни.

Налага се тя да запише видеообръщение, в което заявява, че е съгласна на рисковата инжекция.

Самата процедура е извършена в Колумбия, тъй като в Америка опитите с хора са забранени със закон. 

Наскоро станаха ясни и първите резултати от опасния експеримент. Състоянието на левкоцитите и размерът на теломерите свидетелстват за това, че биологичната възраст на Елизабет е намаляла с 20 години. Освен това състоянието на кожата и косата й значително се подобрило. След генната терапия външният вид и всичките й изследвания са като на 25-годишно момиче. Учените буквално са успели да върнат младостта й. 

Естествено, още е много рано да се говори за пълна победа над старостта, но смело може да се каже, че е направена първата крачка в борбата с някои възрастови и генетични заболявания. /jenata.blitz.bg

 

Коментирай

ташачето

ташачето 28.08.2018 22:48

Друго си е да те погребат ,,по-млад,,.

тъй де

тъй де 29.08.2018 0:56

само трябва някой да повярва, а откачени бабички - колко щеш.

ivancho

ivancho 30.08.2018 13:20

.....ako stane ,,tazi nauchna razrabotka,,praktika v BG,MOMICHETATA M/U 20 I 30 G.,,NJAMA DA MOGAT DA SE DOREDJAT,,DO MAGE OT,,DAMI,,MEGDU 50 I 60G!