logo

Ужас, боя за коса едва не уби млада жена СНИМКА 18+

Ужас, боя за коса едва не уби млада жена СНИМКА 18+

Лицето й се подуло като балон, получила сържбежи и влязла за 3 седмица в болница

Преди време от jenata.blitz.bg ви разкрихме колко опасни са всъщност боите за коса. Оказа се, че те застрашават ужасно много здравето ни.

Малко след това от jenata.blitz.bg ви показахме снимки, които показаха какъв кошмар сполетя жена, решила да смени цвета на косата си.

Сега от jenata.blitz.bg попаднахме на нова ужасяваща история, доказваща колко опасна с боята за коса.

37-годишната Джули Якуб от Пърт (Западна Австралия) боядиса косата си, но лицето й се поду като топка.

„Очите ми бяха подути и ми се струваше, че милион мравки се блъскат в главата ми“, казва 37-годишната Джули. Тя дори не можа да отвори очи, защото лицето й беше подуто като балон.

Вината за случилото се бе алергична реакция към боята за коса, която беше използвана от Джули. Изгарянето на язви по главата измъчва момичето повече от 3 седмици след неуспешното боядисване.

„Не искам това да ми се случи отново някой ден и не бих искал някой да премине през това, през което трябваше да преживея“, споделя жената, минала през Ада.

Преди Джулия Якуб боядисваше косата си. Освен това тя никога не е имала такива алергични прояви. Единственият път, когато забеляза леко дразнене на кожата след оцветяване, било преди повече от 15 години. 

За първи път алергична реакция към боята за коса в Джули се появи след посещение на фризьор в Пърт. 

„Струваше ми се, че момичето масажира главата ми прекалено много и дори използва ноктите си за това. Тя можеше да надраска кожата ми с тях. Тогава беше нанесено багрило, което предизвика първата ми алергична реакция“, спомня си Джули. 

Тя не е боядисала косата си дълго време, но забелязвайки сиви косми купила шоколадово кафява боя за коса. 

Тя оставила боята да действа само 15 минути. Тя не е имала сърбеж или изтръпване по време на или веднага след приложението, така че реши, че всичко е наред. 

На следващия ден Джули, както обикновено, отиде на работа. Скоро почувствала, че вратът я сърби и помоли колегата си да я погледне. „Той каза, че имам изгаряния на врата“, спомня си Джули и пояснява, че загрижена, че има алергична реакция взела антихистаминово хапче. 

Но още същата вечер тя почувства натиск в главата си, затова на следващия ден си направи уговорка с лекаря. Първата проява на ужасен алергик беше зачервяване и подуване на кожата на главата. За лечение лекарят предписва стероиди на Джули. Но нещата продължиха да се влошават. 

Джули се чувстваше така, сякаш е ухапана от „милион мравки“. На следващия ден лицето на жената набъбна до такава степен, че дори не можеше да отвори очи. 

Трябвало да отиде в болницата. Лечението й отнело повече от 3 седмици.

„Мислех, че с мен всичко ще е наред и алергията изчезна. В крайна сметка вече са минали 15 години! Но лекарят ми каза, че ако се появи реакция, всичките нейни последващи прояви само ще се влошат!”, спомня си Джули.

Как да избегнем алергична реакция към боята за коса? 
За да направите това, трябва да следвате прости правила: 

Направете тест за алергия, преди да използвате някоя боя (дори и преди това изпробвана многократно от вас). Следвайте инструкциите, приложени в боята. Ако след теста се появи дразнене или неразположение, не използвайте продукта. 

Не забравяйте, че алергичните реакции не преминават с възрастта, а само се засилват! 

Както показват резултатите от лабораторни изследвания, Джули претърпяла алергична реакция към химикал, който се намира в повечето бои за коса, и се нарича парафенилендиамин (PPD).

Затова бъдете внимателни! / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай