logo

Веднага спрете да правите тези седем неща сутрин! Вместо това ги свършете... (СНИМКИ)

Веднага спрете да правите тези седем неща сутрин! Вместо това ги свършете... (СНИМКИ)

Много по-добре е някои навици да правите преди сън

Великата Скарлет О'Хара казваше „Утре ще помисля за това”. Е, да, но изглежда, че греши. Има неща, които правим сутрин, като например да си вземе душ, но последните изследвания показват, че всъщност е по-добре да ги правите вечер. 

И в крайна сметка има бонус, който обяснява как можем да постигнем добър сън с помощта на молив.

От jenata.blitzbg събрахме шест неща, които трябва да направим вечер – преди да си легнем, за да направим сутрините си много по-ярки, добри и зашеметяващи.

Ето какво не трябва да правите сутрин, а в късните часове на деня, както и снимки:

12. Ядене на месо или извара


Ако не ядете няколко часа, преди да си легнете, няма да спите добре. Добре е да се яде малко месо или извара, защото и двата продукта съдържат много протеини и триптофан (аминокиселината, която допринася за добър сън). Голяма част от зеленчуците не са добра алтернатива, защото може да се подуете.
Гладът често причинява безсъние, а ако си лягате без вечеря, вероятно ще ви трябва голяма и обилна закуска. Освен това е трудно да спиш, когато стомахът ти продължава да ръмжи.

Веднага спрете да спазвате тези 10 правила за здравословен начин на живот - вече са неефективни (СНИМКИ)
 

11. Разходки


Разходете се, преди да си легнете. Това ще ви помогне да „преодолеете” всички притеснения, които са ви тормозили през деня. Можете да се насладите на тишината и да мислите за неща, които ви притесняват. Също така, вечерните разходки се оказват добри за здравето и те помагат да се справят с безсънието.
Нови идеи или извънредни решения на проблемите може да дойдат в ума ви, докато ходите. Ето защо Марк Зукърбърг, основателят на Facebook, и Джак Дорси, изпълнителен директор на Twitter, всеки ден правят вечерни разходки.

За Бога, спрете да правите тези неща сутрин! Безумно опасни са! (СНИМКИ)
 

10. Мислите (записване) план за това какво ви очаква на следващия ден

Известният автор за самоусъвършенстване Дарън Харди  е сигурен, че правенето на планове през нощта допринася за поддържането на това животът ви да е подреден и в график. Обикновено правим планове сутрин, когато бързаме и в резултат на това забравяме важни неща или поемаме повече отговорност, отколкото можем да се справим. Пълното нощно планиране ще ви помогне да останете спокойни сутрин и да изпълнявате всички необходими действия стъпка по стъпка, без да губите ценно време и енергия.
Вашият ежедневен график не означава, че не можете да импровизирате. Това просто означава, че вашият ден ще протече гладко и трудно ще се отклоните от правия път.

Веднага спрете да правите тези неща сутрин – опасни са и ни състаряват без време (СНИМКИ)
 

9. Въздух в стаята


Органите на човека съдържат бели мазнини. Много често тази мазнина се показва там, където не искаме, а и заради тях не изглеждаме много добре. Но има и друг вид мазнина, наречена кафява мазнина. Тя участва в терморегулацията на тялото и действа като източник на енергия. Различни тестове доказват, че бялата мазнина може да се превърне в кафяво в резултат на ефекта на студената стайна температура, която пък подобрява метаболизма.

Можем да отворим прозорец в спалнята ни през нощта, за да охладим въздуха. Не е нужно да умирате от студ или от задушния въздух, който влиза от вън. Важното е а проветрите застоялия въздух от стаята си. Така ще накарате кафявата мазнина да работи по-бързо и да консумира повече енергия, дори докато спите.

8. Подгответе предварително обяда и облеклото си


Ако имате всичко подготвено, това ще ви спести време и нерви сутрин. Ще избегнете мъчителното вземане на решения, ще сте сигурни, че това, което искате да носите, е готово и ще имате 15 минути, в които ще може да се насладите на силното си кафе или любимо сутрешно предаване.
Бихте могли да си приготвите обяда вечер, ако обикновено ядете в офиса. Помислете за всичко предварително: празният хладилник няма да ви даде допълнителна енергия или да ви постави в добро настроение.

7. Правене на йога и медитация


Често не правим сутрешни упражнения поради липсата на време. Но вечерите е друго. Вечерната йога или медитация ни помага да подредим мислите и емоциите си, да облекчим напрежението и да ни подготви да посрещнем следващия ден с повече енергия. Днес медитацията е много популярна. Прекарайте поне 10 минути, правейки някакви прости упражнения, преди да си легнете. Ефектът гарантирано ще е „УАУ”.
Много хора не могат да размишляват, защото в главите им има толкова много неприятни мисли и толкова много шум. В този случай е важно да съсредоточите вниманието си върху вътрешното си съзнание. Легнете по гръб, затворете очите си и помислете за всяка част от тялото си: съсредоточете се върху нея и я отпуснете. Ще бъде по-лесно да заспите след това упражнение.

6. Вземане на горещ душ или вана


Горещият душ сутрин не е най-добрият избор, защото горещата температура всъщност ни успива. Затова взимайте горещ душ или вана през нощта, защото тази промяна в телесната температура създава импулс в тялото ни да заспиваме по-бързо. Топлата вана е всъщност чудесен начин да се справите с безсънието.
Топлият душ или ваната преди лягане има толкова много предимства: успокоява нервите, почиства запушени пори, стабилизира нивото на глюкозата в кръвта, отпуска гръбнака и е много удачен избор з отпочиване след дългия работен ден. / jenata.blitz.bg

ОЧАКВАЙТЕ УТРЕ В JENATA.BLITZ.BG ОЩЕ НЯКОЛКО НЕЩА, КОЙТО Е ПО-ДОБРЕ ДА ПРАВИТЕ ВЕЧЕР, А НЕ СУТРИН! ЩЕ ИМА И БОНУС :)
 

Коментирай