logo

Внимание, тези напитки причиняват рак!

Внимание, тези напитки причиняват рак!

Но редом с това лекари посочиха какво да пием за превенция

Хората често са небрежни в избора си на напитки и това може да доведе до сериозни здравословни проблеми. В ново проучване учените откриха опасна връзка между консумацията на определени подсладители и риска от развитие на рак.

Експертите са установили, че използването на изкуствени подсладители, които често се добавят към газираните и енергийните напитки, повишава риска от рак.

„Изкуствените подсладители, особено аспартамът и ацесулфамът, широко използвани в много добре познати храни и напитки по света, са свързани с риск от рак“, предупредиха международните учени.

В допълнение, предишни проучвания вече свързват аспартама с възпаление, висока кръвна захар и инсулинова нечувствителност, а ацесулфамът - с непоносимост към глюкоза и риск от рак. 

Аспартамът може да се намери и в дъвки, зърнени храни, някои напитки, а ацесулфамът се намира в сладолед, сладкиши, напитки и печени изделия, според портала ETNT.

Но редом с това лекарите посочиха напитка, която предпазва тялото от развитието на ракови клетки, поддържа здравето на сърцето и понижава холестерола. 

Според лекарите дрянът е една от най-полезните храни, които укрепват имунната система. Това е диворастящо растение и се намира в много региони на България. jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки

Коментирай