logo

За да не боледувате през зимата направете тези неща!

За да не боледувате през зимата направете тези неща!

Има как сами да си помогнете, категоричен е д-р Майк Бол

Зимата у нас почти мина, а ние все още чакаме да завали сняг. Без значение обаче какво е времето навън в момента едно е сигурно – доста неприятни грипове и вируси върлуват навън.

Все повече здравни експерти у нас предупреждават, че има сериозно увеличение на броя болни от грип и вирус. На места в България вече е обявена и грипна епидемия.

Именно заради това от jenata.blitz.bg решихме да проверим как в света се предпазват от боледуването. Попаднахме на безценни съвети от американският общопрактикуващ лекар Майк Бол.

Коронавирусът подминава тези 4 зодии

„През зимата наистина всички боледуват по-често, отколкото през лятото или пролетта. 

Това се дължи на факта, че някои вируси се разпространяват по-лесно в студено и сухо време, както и на факта, че тялото получава по-малко витамин D“, уточни US докторът.

Именно заради това той даде четири съвета за това как да подсилим имунната си система.

„Така ще забравите да боледувате цяла зима – гарантирано“, категоричен е д-р Бол.

Свинският грип има тези редки симптоми, внимавайте

„Придържайте се към едни и същи здравословни навици през цялата година. Тези навици включват поддържане на здравословно тегло, правилно хранене, редовни упражнения и т.н.“, уточни медикът.

Той препоръча още да поддържате добра хигиена всеки ден. 

„Мийте често ръцете си, не докосвайте лицето си, носете маска на многолюдни места, избягвайте болни хора, ваксинирайте се“, допълва той

„Приемайте хранителни добавки. Полезни могат да бъдат: ехинацея (за предпазване от настинки), витамин D, витамин C. Знайте как да облекчите заболяването. 

Така че добавките с цинк ще ускорят възстановяването от настинка. При симптоми на грип е полезно да се пие Tamiflu и Paxlovid“, казва американският д-р Майк Бол. jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай