logo

За нищо на света не си оправяйте леглото сутрин – ужасно опасно е! (ВИДЕО)

За нищо на света не си оправяйте леглото сутрин – ужасно опасно е! (ВИДЕО)

Ставате сутрин, може би приготвяте малко кафе, пригответе се за работа и оправяте леглото си. Доста нормална рутинна, нали? Оказва се, че да оправите леглото си след сън не само може да не е най-добрата идея, но и е безумно опасно за здравето ви.

Според д-р Стивън Претлоу, който наскоро се обърна към Би Би Си, оправянето на леглото веднага след сън е опасно заради прашните акари в него. 

„Ние знаем, че червеите (прашните акари) могат да оцелеят само като си набавят вода от атмосферата, като използват малки жлези от външната страна на тялото си. Нещо толкова просто, колкото оставянето на разбърканите чаршафи в лвглото, може да премахне влагата от чаршафите и матрака, така че червеите да се дехидратират и в крайна сметка да умрат”, заявява докторът.

Той уточнява, че докато спи човек се поти и тази топ създава идеална влажна среда, в която опасните гадинки живеят. А оправяйки (застиляйки) чаршафите на леглото ни ние им създаваме още по-добри условия на живот… и само представете си вечер да си легнете в компанията на тези гадинки.

„По-малко прахови акари е по-добре за вашето здраве, защото праховите акари често водят до появата на астма, алергии и други проблеми. Плюс това е странно да споделяте леглото си с малки буболечки”, казва още д-р Стивън Претлоу.

Така че утре сутринта, когато станете оставете леглото си не оправено. Доста лесно, а? а и здравословно. / jenata.blitz.bg
 

Коментирай

Не съм робот

Не съм робот 02.08.2018 23:14

Накарай мързеливия да работи, та да те научи на акъл. Мързеливия доктор да си се въргаля цел ден в леглото ако ще, аз мойто си го оправям

Да попитам

Да попитам 03.08.2018 0:08

Няма ли да бъде по-лесно да издушим акарите ако изперем чаршафите?

Anonimus

Anonimus 03.08.2018 2:39

До "Да попитам": А още по-лесно може да ги "издушим" като им пръднем МОЩНО ! Просто идея за метод на душене :D :D :D

brankozx

brankozx 03.08.2018 7:52

Ако пък не си перем чаршафите, съвсем няма да ги развъждаме. Ха,ха….Ако този е англичанин за сведение те са най-големите мърльовци в Европа.

Тошев

Тошев 03.08.2018 9:18

Не е ли точно обратното - неоправеното легло запазва влагата и "съхранява" добрите условия за живот на тези гадинки.

LOLIPOP

LOLIPOP 04.05.2019 22:49

Изтупвайте всеки ден и проветрявайте чаршафите си на въздух. Прането на 90 градуса на памучните бели чаршафи е задължително всяка седмица.Гладенето с гореща ютия убива всички акари.