Забравете за болките в бъбреците с тази тайна напитка

Забравете за болките в бъбреците с тази тайна напитка

Ето какво може да консумирате, ако получите такава криза

Функцията на бъбреците е да пречистват кръвта и да премахват токсините от тялото. При различни заболявания този орган обаче може да загуби ефективността си. В допълнение, заболяването може да бъде придружено от силна остра болка, която буквално сковава човешкото тяло

Ще се хванете за главата какво излезе от обикновена черна точка

Най-честите бъбречни заболявания са:

Пиелонефрит – остър или хроничен възпалителен процес, с инфекциозен генезис на външната обвивка на бъбреците.

Уролитиаза – патологичен процес на образуване на камъни в бъбреците, пикочния и жлъчния мехур. Причинени от мобилни нарушения, автоимунни или придобити заболявания.

Хидронефроза – нарушаване на изтичането на урината в бъбреците.

Бъбречна колика – синдром, провокиран от едно или повече заболявания, при които човек чувства остра болка в долната част на гърба или директно в засегнатия бъбрек,

Всяко от заболяванията е опасно и изисква спешна медицинска помощ или дори хоспитализация.

 Ето защо, с болки в гърба, придружени от нарушение на диурезата (изтичане на урина), треска, внезапно гадене, е необходимо да се обадите свържете със специалист.

Все пак има няколко безопасни начина за облекчаване на състоянието на пациента, благодарение на които ще забравите за непоносимата болка.

Имате газове в корема? С този трик за секунди ще ги забравяте

Какво да пием, когато ни болят бъбреците

Единственото нещо, което може да се препоръча да направите у дома, за да облекчите симптомите е, няколко малки глътки вода.

Обикновено при бъбречни заболявания се използва комплексна терапия, която включва хормонални лекарства, болкоуспокояващи, лекарства, които облекчават спазъм на гладката мускулатура и антибиотици.

У дома, ако болката стане непоносима, можете да вземете болкоуспокояващи, които вече сте пили. Не забравяйте да запишете какви лекарства, колко и кога (точно време) сте взели, и дайте тези записки на Вашия лекар.

Понякога болката в бъбреците може да възникне при хроничен цистит - заболяване на пикочния мехур. Ако след консултация с лекар все още имате въпроси относно това какво можете да пиете, следната информация ще ви помогне:

  • изключете от диетата всичко пикантно, остро, кисело и алкохол;
  • пийте леки плодови компоти, плодови напитки;
  • за прочистване на тялото от токсини пийте чай от лайка (чаена лъжичка или пакетче чай от изсушени листа в чаша вряща вода).

Не забравяйте, че бъбреците не обичат студа. Обличайте се добре и носете дълги якета или палта, това ще ви предпази от болести, които са по-лесни за предотвратяване, отколкото за лечение.

Сега знаете, че можете да пиете вода, плодови напитки и билкови чайове при болки в бъбреците. Самостоятелният избор на лекарства може да доведе до сериозни усложнения, така че оставете този въпрос на лекаря.

И ако бъбреците ви често болят, включете боровинки в диетата си./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбуккъдето ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай