Защо да държите лимоните във фризера и как това помага на вашето здравe

Защо да държите лимоните във фризера и как това помага на вашето здравe

Предимството на този хак е, че замразената лимонова кора може да се добави към почти всяко ястие, било то салата, супа, паста или десерти

Лимонът е незаменим продукт, който не може да бъде пренебрегнат. Този плод укрепва имунната система и помага в борбата с вирусните заболявания, понижава нивото на лошия холестерол в кръвта, помага за нормализиране на кръвното налягане и сърдечната дейност. И това не е всичко.

За да извлечете максимална полза от лимона обаче, специалистите препоръчват да го замразите. 

Кората на един лимон съдържа 5-10 пъти повече витамини от пулпата или сока. Ето защо е толкова важно да ядете кората. И най-добрият начин да направите това е чрез замразяване. Измийте лимона и го изпратете във фризера и след известно време разтрийте замразения лимон на ренде.

Невероятно! Какво ще стане тялото ни, ако ядем 2 белтъка на ден цяла седмица

Предимството на този хак е, че замразената лимонова кора може да се добави към почти всяко ястие, било то салата, супа, паста или десерти. Жарката ще добави пикантност към ястието и ще обогатите тялото с полезни вещества. Лимоновата кора се бори с токсините в тялото, укрепва здравите клетки и дори може да унищожи раковите клетки.

Учените са открили , че лимонът е отличен в борбата с 12 вида рак, включително рак на дебелото черво, гърдата, белия дроб и панкреаса. Това е потвърдено от повече от 20 лабораторни теста, проведени от 1970 г. насам.

Ако можете спокойно да ядете лимон с кората, тогава замразяването му изобщо не е необходимо. При тази употреба се запазват всички полезни свойства на цитрусовите плодове. Освен това е важно да запомните: трябва да използвате лимон за превантивни цели, но това не отменя редовните прегледи от специалисти. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай