4 скандални тайни на Елизабет II, които криеше от целия свят СНИМКИ

4 скандални тайни на Елизабет II, които криеше от целия свят СНИМКИ

Мистерията със смъртта на принцеса Даяна, безбройни изневери на принц Филип и още тайни витаят около кралицата 

Кралица Елизабет II е може би най-потайният владетел на света. Около нея винаги витаят куп мистерии.

И до ден днешен британският монарх не говори за куп детайли от личния й живот. И може би точно заради това всеки е насочил погледи към британското кралско семейство, което често пъти е раздирано от куп скандали. 

Напускането на Хари и Меган Маркъл на кралското семейство е нищо в сравнение с други четири тайни детайла, белязали личния живот на кралицата през годините.

Безспорно най-големият скандал, обвит и до ден днешен, е катастрофата, при която загина принцеса Даяна – първата съпруга на принц Чарлз. Мнозина обвиняват именно кралица Елизабет II са станалото. 

Но животът на британският монарх е белязан и от други скандали – тези около изневерите на съпруга й принц Филип.

Кралицата крие още куп тайни, но сега четири от най-големите мистерии, свързани с нея паднаха. 

Съпруг - предател
Отстрани животът на Елизабет II изглежда перфектен, но всъщност нищо не е толкова просто. През 80-те години на миналия век съпругът на Елизабет II, принц Филип, имал неблагоразумието да признае в своя биограф, че е влязъл в брака с нея не от любов, а заради финансови интереси: „Изморен съм от бедността. Никога не бил значим. Искам да имам пари и успехи“.

Заслужава си да се отбележи, че в младостта си Филип е бил доста красив и определено е бил доста популярен сред жените, така че интересът на кралицата към него вероятно пък е бил искрен.

Кралица Елизабет II и принц Филип през 1947 година

За съжаление той не оправдава очакванията й напълно. Според слуховете той многобройно й е изневерявал, заплашвайки да унищожат не само кралския съюз, но и да дискредитира основите на монархията. Дали към днешна сметка, че и преди, бракът им е бил щастлив или е просто една измислена красива измама никой не може да каже.

Кралица Елизабет II и принц Филип през 2007 година

Предателството на по-малката сестра
Преди години по-малката сестра на Елизабет, принцеса Маргарет, се влюбва в Питър Таунсенд - известен пилот и герой от войната. За съжаление мъжът бил разведен и нямал благородническа титла. Това попречило на влюбените да се оженят и Маргарет се обърна към Елизабет за помощ. Все още не е ясно по каква причина, но кралицата не само че посекла желанията на сестра си, но и не я подкрепила в този труден за нея момент.

В резултат на това, преживявайки лична драма, Маргарет залитнала към алкохола и наркотичните вещества. Дори и тогава кралицата не й помогнала, а в резултат я изпратила далеч от любопитните хорски очи, а след това насила я омъжила за обикновен фотограф, давайки му титлата.

Кралица Елизабет II и принцеса Маргарет през 1946 година

За съжаление това само влошило отношенията между двете сестри и Маргарет решила да отмъсти на сестра си. Според слуховете тя започнала афера с принц Филип с цел да нарани Елизабет, а след това изчезнала от живота на кралицата завинаги.

Скандалът с принцеса Даяна
Бившата съпруга на принц Чарлз загина в автомобилна катастрофа през 1997 г., а феновете й все още не могат да простят това на кралско семейство. Не е тайна, че бракът на Даяна и Чарлз беше обречен от самото начало: двойката не си пасваше по темперамент, ниво на образование и възгледи за живота. Синът на Елизабет цял живот обичаше и въртеше афера с Камила Паркър Боулс, а Даяна, която не успя да преглътне изневярата на съпруга си, започна да намира утеха в обятията на други мъже, което хвърли сянка върху репутацията на кралското семейство.

Принцеса Даяна и принц Чарлз през 1981 година

Въпреки факта, че британското правителство проведе две независими разследвания на катастрофата в Париж, при която лейди Ди загина, мнозина все още обвиняват кралското семейство за трагедията – казват, че именно Елизабет II и принц Филип са поръчали смъртта й, която е трябвало да бъде инсценирана като злополука.

Принцеса Даяна, принц Чарлз и кралица Елизабет II през 1981 година

В основата на тези слухове е, че Даяна би могла да разкрие тайните дела на британското кралско семейство и да извади кирливите им ризи пред обществото. Освен това Даяна щяла да се омъжи за мюсюлманин, което допълнително ядосало монархията. Както и да е, Елизабет очевидно не е изпитвала топли емоции към снаха си, която й създавала само проблеми.

Бунтарят й чичо Едуард
Абдикацията на Едуард VIII от престола заради любимата му разведена американка Уолис Симпсън все още се нарича един от най-красивите жестове в името на любовта. В името на брака с Уолис Едуард отстъпи своето право на трона на Джордж VI, бащата на Елизабет II. 

Уолис Симпсън и Едуард VIII през 1937 година

Уолис Симпсън и Едуард VIII през 1942 година

Уолис Симпсън и Едуард VIII през 1947 година

Уолис Симпсън и Едуард VIII през 1950 година

Интересното е, че от самото начало на връзката между Едуард и Уолис, ФБР активно се противопостави на брака им. Служители твърдят, че Симпсън е имал контакт с Йоахим фон Рибентроп, германския посланик във Великобритания, и е предал на нацистка Германия секретна информация, която е чул от Едуард VIII.

Уолис Симпсън и Едуард VIII през 1934 година

В продължение на няколко години след брака двойката често пътувала до Европа, посещавайки нацистка Германия. Там те имали срещи с Адолф Хитлер. По-късно ФБР разгласи информация, че нацистите използват бунтарския херцог и херцогинята на Уиндзор, за да получат секретна информация за съюзниците. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

777

777 26.10.2020 1:16

Тая кралица е илюминатка и цялото семейство е такова