Гости от цял свят на коронацията на Чарлз III, пристигнаха с чудновати облекла СНИМКИ

Гости от цял свят на коронацията на Чарлз III, пристигнаха с чудновати облекла СНИМКИ

Цяла Великобритания се пита колко точно ще струва пищната церемония

Гостите продължават да пристигат за коронацията на крал Чарлз III. Сред тях има много политически фигури, но биват забелязани и много благородници и лица, които са добре известни на широката аудитория.

Започна се: Коронацията на крал Чарлз III НА ЖИВО

Прави впечатление, че няма единен дрескод. Хората идват облечени в рокли, с наметала, палта, костюми.

Те ще трябва да прекарат повече от 5 часа на местата си.

Има гръцки православен свещеник в черни одежди и мъже, облечени в традиционни, многоцветни африкански одежди.  Забелязват се и мъже с цилиндри на главите, сложили смокинги. Почти всички се спират и си правят селфита пред абатството.

Сър Ед Дейви, лидер на Либералдемократите, пристигна в Уестминстърското абатство, облечен в смокинг и с широка усмивка. Сред гостите е забелязан и сър Крис Уити, който помогна на страната да премине през пандемията.

Британската актриса Ема Томпсън, придружена от съпруга си Грег Уайз, вече също е на място. Тя е заложила на червено палто с флорални мотиви, което е сложила върху черна рокля.

Забелязани също - кметът на Лондон Садик Хан с червена вратовръзка, кметът на Голям Манчестър Анди Бърнам и лидерът на DUP сър Джефри Доналдсън.

На място пристигна и американската певица Кейти Пери, която ще участва в утрешен концерт в Лондон. Тя заложи на лилави одежди и перлен чокър с марка „Вивиан Уестлууд“. Пери бе забелязана да говори с редактора на британския Vogue.

Един от въпросите, на който все още няма отговор, е колко точно ще струва коронацията на кралството. Правителството е казало, че цифрата няма да бъде разкрита, но както БЛИЦ вече писа, крал Чарлз III се опитва да свие максимално разходите, като дори по този начин нарушава 900-годишна традиция.

Очаква се все пак приходите от туризъм да покрият голяма част от разходите за церемонията.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук

Коментирай

ela

ela 11.05.2023 9:38

kметът на Лондон Садик Хан