Най-вероятно днес кралица Камила сама решава какво да похапва, но като дете от нея се е очаквало да следва едно ясно правило по време на хранене, което днес мнозина смятат за излишно.
В интервю за списание You Magazine пред сина си - кулинарният критик и автор на книги Том Паркър-Боулс, кралицата разказа за хранителните правила, които е трябвало да спазва като дете.
Много родители казват на децата си, че не могат да започнат десерта, докато не приключат с основните ястия. Домът на бъдещата кралица не бил изключение.
"Винаги трябваше да изядем това, което беше в чинията, преди да започнем пудинга", казва тя.
В топ форма на 75: Ето какво хапва Камила, за да изглежда ослепително
От думите й става ясно още, че като дете не е била почитателка на всички десерти. Най-отвратителен й бил оризовият пудинг.
"Не беше чак такъв проблем, когато десертът беше оризов пудинг, защото го мразех", споделя Камила, говорейки за строгия ред, който е царял в дома на родителите й.
В същото интервю Камила говори и за храната, към която е успяла да промени отношението си и сега я яде почти всеки ден, въпреки че в началото не я харесвала. И признава, че е била много "развълнувала", когато в ресторант Alexander’s в Челси е опитала авокадо.
"Комбинацията изглеждаше невероятно екзотична. Вкъщи бях яла авокадо и първоначално го ненавиждах. Но сега го ям почти всеки ден", признава съпругата на Чарлз III.
Камила споделя и друга тайна за отношението си към храната и кулинарията, когато е била дете.
"Израснах в много щастливо семейство, в чиято основа бе добрата храна. Отглеждахме всичко - от домати и пъпеши до грах, боб, моркови и млади картофи. Един от най-ранните ми спомени е приготвянето на грах и боб с майка ми, която беше опитна готвачка", казва тя.
Камила Паркър-Боулс показа частното си имение за 850 000 паунда СНИМКИ
Гледайки майка си, Камила се увлякла по кулинарията. Децата й си спомнят как е приготвяла гозбите с много обич, а фактът, че синът й е станал кулинарен критик и писател, говори много за това с какво внимание са се отнасяли към храната в дома на семейство Паркър Боулс.
Между другото, Уиндзорите също отглеждат много продукти в градината си. Чарлз III винаги е бил пристрастен към това и заедно с Камила днес се грижат за градината си и избират какво да приготвят с реколтата.
Известно е, че принцът и принцесата на Уелс също предпочитат да отглеждат сами боб, моркови и цвекло. Кейт говори за това през 2019 г. в кулинарното шоу на Мери Бери - идолът на по-малкия й син. /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!