logo

Майли Сайръс няма да има деца! Причината за решението й е ужасна

Майли Сайръс няма да има деца! Причината за решението й е ужасна

Певицата и актриса не желае децата й да живеят на планета като тази

Докато някои знаменитости харчат стотици хиляди долари за развлечения и облекло за децата си, други показват малко по-голяма отговорност, отговаряйки на глобалните предизвикателства на нашето време. Майли Сайръс реши, че вече няма причина да мълчи и започна да говори за отказа да има деца по основателни причини.

Ерата на късния капитализъм, в която всички сега живеем, е белязана от засилена нестабилност, нарастващо неравенство, потисничество и несправедливост към слабите и бедните. Природата също е подложена на безпрецедентна експлоатация и натиск от милиарди неразумни потребители. Сред холивудските звезди и други известни личности, особено младите, социалната отговорност става все по-належаща.

Дженифър Анистън с разтърсващи признания за развода си с Джъстин Теру и ада, през който е преминала

Използвайки своята позиция, те могат да достигнат до много широка аудитория и да насърчават за по-здравословен начин на живот, екологична отговорност и разумно потребление. 

През ноември 2018 г. Майли Сайръс и нейният съпруг Лиам Хемсуърт губят на собствения си дом в Малибу, който е изгорен по време на един от най-големите горски пожари. Въпреки факта, че двойката е успяла да се евакуира безпрепятствено и вероятно е получила дължимата им застраховка, това събитие не остана незабелязано от Сайръс.

Най-шумните звездни сватби и раздели на 2018-а

Веднага след пожара Майли написа в своя профил в Twitter, че тя и нейните домашни любимци нямат наранявания, но не всичките й съседи са имали този късмет.

След това, в едно от интервютата си, звездата реши да привлече вниманието към глобалния проблем на изменението на климата. Тя отбеляза, че въпреки скептицизма, който е често срещан в американското общество по този въпрос, всяка година все повече хора стават жертви на наводнения, пожари и други природни бедствия по света. 

17 СНИМКИ, които обясняват защо милиони жени по целия свят искат да са като Анджелина Джоли

По неочакван начин, горските пожари в съзнанието на певицата бяха свързани с потискането на жените.

Тя каза, че пожарите я накарали да мисли за това как хората се отнасят към Земята и обърна внимание на сходството на тази връзка с начина, по който обществото третира жените.

"Ние правим същото с Земята, както правим и с една жена. Ние просто вземаме и вземаме, очакваме нейните ресурси да бъдат неизчерпаеми и тя да продължи да ни снабдява с всичко, от което се нуждаем. Превръщаме нашата планета в кошмар и не искам децата ми да живеят в такъв свят. Докато не съм сигурна, че детето ми ще живее на планетата, в чиито океани живеят рибите, няма да родя", каза звездата в едно от последните си интервюта. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай