logo

Най-важните моменти от сватбата на принц Хари и Меган Маркъл, на които със сигурност не сте обърнали внимание  (СНИМКИ)

Най-важните моменти от сватбата на принц Хари и Меган Маркъл, на които със сигурност не сте обърнали внимание (СНИМКИ)

Сватбата на принц Хари и американската актриса Меган Маркъл бе определена като едно от събитията на 2018 година. Вълшебна церемония, изящна рокля на булката и любов, която витае във въздуха или с думи прости - бракосъчетанието успя да оправдае всички очаквания. 

Хората от цял свят получиха уникална възможност да се потопят за няколко часа в истинска приказка.

Дни след събитието, ще ви разкажем за най-забележителните и забавни моменти от церемонията. Разбира се, големият ден не мина и без гафове!

Тиарата на булката

От двореца Кенсингтън до последно пазеха в тайна с каква диадема ще се появи невестата. Предполагаше се, че тя ще избере тази на покойната майка на бъдещия си съпруг, с която те се омъжи за принц Чарлз.

 Но Меган се спря на тиарата, принадлежала на кралица Мария. Диадемата има 11 блестящи секции, осеяни с големи и малки брилянти. По-рано в центъра й е имало голям сапфир, който за сватбата на Маркъл е бил сменен с брилянт.

Воалът

Преди големия ден имаше много спекулации какъв ще е воалът на бъдещата булка – къс или много дълъг. Меган избра средния вариант – 5-метров воал с флорални мотиви.

Грешка по време на церемонията

Всяка булка обмисля предварително програмата на сватбата, за да може в големия ден всичко да премине по мед и масло, още повече ако ще ставаш съпруга на принц. Според програмата, подготвена от двореца, Меган трябваше да бъде заведена до олтара от баща си, но в последния момент настъпиха неочаквани промени и ролята на родител изигра принц Чарлз.

 В началото Меган тръгна сама към олтара и това веднага без оценено като своебразно феминистко заявление, но присъединяването на принц Чарлз към нея се прие като знак, че тя е приета в кралското семейство

Църквата вече не е същата

Церемония бе водена от архиепископа на Кентърбъри Джъстин Уелби, но слово произнесе и главата на англиканската църква на САЩ Майкъл Кари.Американецът накара всички задрямали на венчавката да се събудят. Той бурно ръкомахаше с ръце, разказваше за силата на любовта, като от време на време поглеждаше словото си от iPAD-а.

Без расизъм

Много консервативни британци бяха възмутени, че принцът ще си вземе съпруга с афроамерикански корени. Затова от кралското семейство постъпиха много мъдро и поканиха на тържеството много афроамериканци и така показаха своята лоялност.

Майката на булката

Дория Рагланд бе единствената роднина на Меган на сватбата. Почти през цялата церемония тя бе сама и със сълзи на очи. По-късно към нея се присъедини принц Чарлз. Похвално!

Миналото на Хари

Принцът покани на сватбата си бившите си приятелки Кресида Бонас, с която се среща около две години, и Челси Дейви, с която сподели 7 години от живота си. Снимка на последната се превърна в мем в мрежата: момчето имаше такова изражение, сякаш желае да е на мястото на младоженката.

Без много целувки

На излизане от параклиса „Сейнт Джордж” Хари и Меган се целунаха за първи път като мъж и жена. Влюбените не се сдържаха и зарадваха събралите се за церемонията с още една целувка, този път в каретата.

Целувките, които си размениха Елтън Джон и семейство Бекъм

Преди началото на тържеството гостите весело си говореха и разменяха впечатления. Особено внимание обаче привлече семейство Бекъм и Елтън Джон. Първоначално Виктория прегърна и разцелува певеца, след това същото направи и съпругът й Дейвид. По-наблюдателните веднага забелязаха, че Елтън Джон дори облиза устните си след последната целувка. Какво пък, не всеки път те целува красавец като Дейвид Бекъм!

Принцеса Шарлот

Когато гледаш малкия принц Джордж, ти се струва, че той вече е станал крал и е запознат с всички трудности на монаршеския живот – толкова сериозно изглежда 4-годишното момченце на Кейт и Уилям. А малката му сестра е точно обратното – винаги усмихната.

След сватбата тя реши да се пошегува с папараците и им се оплези. Снимките моментално бяха сравнение със стари фотоси на малкия принц Хари, който някога постъпвал по същия начин.

Когато звездата на кралската сватба не е булката.

По пътя за олтара зад Меган крачека малките приятелки на булката и пажове. Най-възрастното момче бе запечатано от обектива на фотографите с отворена уста, а забавният кадър се превърна в хит в мрежата.

Трудностите на превода

Когато Меган застана до Хари пред олтара, той се обърна към нея и двамата си размениха няколко думички. Колко версии имаше в Интернет по тази тема... Най-вероятно обаче принцът е попитал дали всичко е наред и е казал, че Меган изглежда невероятно.

Излишна емоционалност прояви и булката. Докато се возеха в каретата, тя се удиви от нещо и много сметнаха, че в този момент е казала неприличната думичка „fuck” (мамка му). Други твърдят, че това е било баналното „уау” .

 Според някои източници, точно тогава Меган видяла в тълпата учителя си по актьорско майсторство./jenata.blitz.bg

Коментирай