logo

Орнела Мути открадна мечтата на тази красавица и се превърна в световна звезда СНИМКИ

Орнела Мути открадна мечтата на тази красавица и се превърна в световна звезда СНИМКИ

Днес Клаудия е на 70 годни и продължава да не съжалява за избора, който е направила

Едва ли има човек, който да не е чувал името на звездата на италианското кино Орнела Мути. Малко хора обаче знаят, че голяма част от успеха си тя дължи на по-голямата си сестра Клаудия Ривели.

Двете си приличат толкова много, че мнозина ги смятат за близначки и често ги бъркат.

Клаудия първа започва да се занимава с кино, но в крайна сметка избира съвсем различен път.

А днес от jenata.blitz.bg ще ви разкажем защо тя завинаги остава в сянката на по-малката си сестра и как става член на семейството на президента на Италия.

Сестрите Клаудия и Франческа Ривели  

Сестрите Ривели са родени в Рим, но имат руски корени. Родителите на майка им са живели в Санкт Петербург. След революцията се местят в Естония, където се ражда майката им, а след това семейството се премества в Италия.

Орнела Мути (истинско й име е Франческа Романа Ривели) се гордее с корените си: "Дядо ми беше лекар, а баба ми - пианистка. В рода ни има и певица. Може би заради руските корени нашето семейство е толкова артистично", споделя тя.

В училище децата я спукваха от подигравки, а сега всички мъже въздишат по нея СНИМКИ

Бащата на момичетата, неаполитанец, работи като журналист, а майка им е скулптор. Още от малки те са възпитани с изкуство и творчество, затова и не е изненадващо, че избират такива професии.

По-голямата сестра на Орнела Мути Клаудия Ривели 

В много източници за сестрата на Орнела Мути не се споменава нищо, в други се казва, че двете са близначки. Може би объркването идва заради снимките на сестрите в младостта им, на които изглеждат като две капки вода.

Тя е супермодел и изкарва милиони, но никой не знае как изглежда, защото... СНИМКИ

Всъщност разликата помежду им е 5 години. Клаудия Ривели е родена през 1950 г., а Франческа - през 1955 г. Когато по-голямата сестра е на 15 години, а по-малката на 10, баща им умира и тъй като семейството едва свързва двата края, момичетата започват да си търсят работа, за да помогнат на майка си. 

Клаудия Ривели

И двете започват кариерата си като модели. По-голямата първа става известна. Тя участва в реклами и хората започват да я разпознават по улиците.

А Франческа от 13-годишна възраст започва да работи като модел в местна художествена школа и дори тайно от майка си се снима в откровени фотосесии за мъжки списания, лъжейки, че вече е на 17 години.

Уникални СНИМКИ от детството на принцеса Даяна взривиха мрежата

Когато администрацията на учебното заведение разбира за измамата, първоначално решава да я изгони от училището. Взимайки предвид тежкото положение на семейството и добрата му репутация обаче, решават да дадат втори шанс на момичето. 

По-голямата сестра на Орнела Мути Клаудия Ривели

Орнела Мути в първия си филм "Най-красивата съпруга", 1970 г.

Именно Каудия води по-малката си сестра на първия й кастинг. Самата тя по това време вече се снима във филми. Дебютът й е на 19-годишна възраст.

Година по-късно сестрите отиват заедно на кастинга за филма на Дамяно Дамяни „Най-красивата съпруга“. Клаудия не получава ролята, защото е прекалено красива за филма, но Франческа е одобрена.

Орнела Мути в първия си филм "Най-красивата съпруга", 1970 г.

Сестрите Ривели в първите си филми 

По това време Франческа още няма 15 години, въпреки че изглежда по-възрастна. Дебютантката се справя много трудно с поставените задачи - все пак трябва да покаже любов и страст, за които няма достатъчно житейски опит. 

Най-популярната арабска блогърка без хиджаб СНИМКИ

Режисьорът обаче повярвал в творческия й потенциал и се е опитал да я научи на всички тънкости на актьорството. Благодарение на Дамяни Франческа се сдобива с псевдонима Орнела Мути, под който по-късно става известна по целия свят.

Тя признава, че никога не е харесвала това име. "И до днес не винаги се обръщам на името Орнела. В обикновения живот никой не ме нарича така", признава тя. 

Орнела Мути и Адриано Челентано във филма "Укротяване на опърничавата", 1980 г.

Клаудия Ривели

Дебютният й филм е съдбовен не само в професионален план. Между нея и партньорът й на снимачната площадка Алесио Орано прехвърчат искри, които се задълбочават зад кадър. След 5 години двамата се женят, но бракът им не продължава дълго. 

СНИМКИ от архива показват каква хубавица е била на младини Брижит Макрон

Казват, че Орнела е напуснала първия си съпруг заради аферата, която започва на снимачната площадка на "Укротяване на опърничавата" с Адриано Челентано, който така и не се решава да разруши брака си заради нея. 

А относно работата по филма, тя каза: "Снимала съм се в повече от 100 филма, така че се надявам в Европа да ме познават не само с него". 

Клаудия Ривели

След успешния си кинодебют Орнела е засипана от нови предложения, а сестра й Клаудия решава да се оттегли.

Външно сестрите си приличат страшно много, но са напълно различни - борбената, смела и общителна Франческа се чувства много по-уверено пред камерата от плахата си и спокойна по-голяма сестра.

Успехът на Орнела Мути в киното не се отразява по никакъв начин на отношенията им и Клаудия искрено се радва на постиженията й.  

Клаудия Ривели 

Орнела Мути

В началото по-малката сестра страда, че е отнела мечтата на сестра си, в края на краищата отива с нея на кастинга само за компанията, без да мисли сериозно за актьорско бъдеще, докато Клаудия отдавна мечтаела за това. 

Уникални СНИМКИ показват каква красавица е била старицата Роуз от "Титаник"

Каката успява да я убедила, че не й се сърди. 

Известно време Клаудия участва във фоторомани - "комикси за домакини", популярни в Италия през 70-те години. В един се появява пред камерата заедно със сестра си. Скоро обаче изчезва от погледа на публиката.

Сестрите Ривели заедно на екран

Клаудия можеше да изгради успешна филмова кариера, защото не отстъпва по нищо на сестра си - нито по красота, нито по талант. Освен това е съпруга на филмовия продуцент Паоло Леоне, който лесно би могъл да я превърне във филмова звезда.

Самата тя обаче не смята актьорските си умения за изключителни и затова избира различен път за себе си.

Черно-бели СНИМКИ показват Джоли такава, каквато само Брад Пит е виждал

Клаудия предпочита семейния живот пред актьорската слава. След раждането на второто си дете през 1983 г. тя окончателно се отказва от мечтата си и се посвещава изцяло на семейството си.

Не малка роля тук изиграва фактът, че семейството й е едно от най-известните в Италия, защото съпругът й е син на италианския президент Джовани Леоне. 

Клаудия Ривели 

Орнела Мути  

Клаудия Ривели

Орнела Мути 

Днес Клаудия е на 70 годни и продължава да не съжалява за избора, който е направила.  

По-голямата сестра на Орнела Мути Клаудия Ривели  

Клаудия Ривели със сестра си и семейството си, 2014 г.

А сестра й продължава да блести и за двете. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай

лиса алиса

лиса алиса 21.09.2020 14:28

Притежават класа и хубост от бога. Неповторими, Умни и красиви!

futurehealth

futurehealth 22.09.2020 9:23

банка за стволови клетки https://www.future-health.bg/