logo

Падна най-скъпата тайна на кралица Елизабет II ВИДЕО

Падна най-скъпата тайна на кралица Елизабет II ВИДЕО

В основата стой доста известен мъж и това не е покойният принц Филип

Мистериите около британската кралица Елизабет II сякаш нямат край. 96-годишният монарх винаги бъди респект и интерес в хората от цял свят.

Именно заради това всеки детайл от живота й е следен с голямо внимание. Последните дни все повече хора започват да говорят за една от най-скъпите й, че и красиви, принадлежности.

Оказа се, че в основата на това е един много известен и влиятелен мъж, но това не е покойният съпруг на Елизабет – принц Филип.

Не само това – в цялата история е намесена и херцогината на Кеймбридж  - Кейт Мидълтън.

И така – става въпрос за бижу. При това не какво да е бижу, а уникално.

Става дума за диамантено колие Nizam of Hyderabad на френската бижутерийна къща Cartier, чиято стойност възлиза на 66,3 млн. британски паунда.

„Това е най-скъпото бижу на британската кралица Елизабет II“, уточняват служители на британския магазин за бижута Jewellerybox.

Последният владетел на Хидабарад Осман Али Хан го подарил на Елизабет в чест на брака й с херцога на Единбург Филип през 1947 г., когато тя все още е принцеса.

Осман Али Хан лично е помоли основателя на марката Луи-Франсоа Картие да й позволи да избере каквото пожелае бижу.

Kралица Елизабет Втора избира гореспоменатото колие и диадема с цветя с подвижни детайли, които могат да се носят като брошки.

Колието дори е носено от херцогинята на Кеймбридж, откакто Кейт Мидълтън стана член на британското кралско семейство. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки

Коментирай