Скандал с мирис на дрога удря принц Хари, срамът е огромен

Скандал с мирис на дрога удря принц Хари, срамът е огромен

Адвокатите на президента на САЩ Джо Байдън са потвърдили, че са изпълнили съдебното разпореждане да придвижат молбата на херцога на Съсекс

Молбата на принц Хари за американска виза ще се разглежда от съдия, съобщи вестник Mirror.

Адвокатите на президента на САЩ Джо Байдън са потвърдили, че са изпълнили съдебното разпореждане да придвижат молбата на Хари до следващата инстанция. Спорът около имиграционния статут на херцога на Съсекс възникна след завеждане на дело от Heritage Foundation.

Те подадоха искане по Закона за свободата на информацията за документите на бившия член на британското кралско семейство, за да разберат дали е излъгал за употребата на наркотици в молбата си за виза.

Драмата обаче наистина е огромна, а какви кошмарни твърдения има в съдебния документ, ще ви разкрием в следващите редове.

Съдебният документ, според Newsweek, гласи:

„Ответникът на Министерството на вътрешната сигурност на САЩ с уважение уведомява съда, че е изпълнил разпореждането на съда от 7 март 2024 г., като е представил клетвени декларации с прикачени файлове за експертен анализ.“

В становището до съда се посочва:

„Съдилищата последователно са постановявали, че визата или имиграционният статут на дадено лице е частна, лична информация, която е освободена от разкриване. По-конкретно, записите биха разкрили типа документи, които принц Хари е използвал, за да пътува до Съединените щати, неговия статут и имиграционни обезщетения, които може да е търсил."

Heritage Foundation вярва, че има обществен интерес, ако Хари е излъгал в твърдението си. Предишната съдебна декларация на фондацията гласи:

„Делото възниква главно защото Негово кралско височество доброволно — и за огромна печалба — призна писмено елементите на редица нарушения на Закона за контролираните вещества. (Всъщност някои казват, че той дори е стигнал до точка на самохвалство и насърчаване на употребата на незаконни наркотици.)"

„Херцогът на Съсекс направи това въпреки факта, че е широко признато, че подобни признания могат да имат отрицателни последици за имиграцията и въпреки ангажирането на водещи правни съветници от двете страни на Атлантическия океан.“

Съдия Карл Никълс, който наблюдава съдебната битка, прегледа документите на Хари след решението през март.

The Heritage Foundation изгради тезата си върху бомбастичните коментари, които Хари направи в мемоарите си. Той призна, че е използвал кокаин и марихуана. Във втората част на книгата Хари каза:

„Използвах ги години наред, за забавление, но сега започнах да ги приемам терапевтично, медицински. Те не просто ме оставиха да избягам от реалността за известно време, те ми позволиха да предефинирам реалността.

Под влиянието на тези вещества можех да се откажа от твърдите предположения, да видя, че има друг свят отвъд твърдо филтрираните ми сетива, свят, който беше еднакво реален и двойно красив - свят без червената мъгла. Няма причина за червената мъгла.

Има само истина. След като психоактивните вещества изчезнат, споменът ми за онзи свят ще остане: Това не е всичко. Всички велики философи казват, че ежедневието ни е илюзия. Винаги съм чувствал истината в това, но колко успокояващо беше, след като хапнах гъба или пих аяуаска, да го изпитам лично".

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай