Антонина е фолкпевица и никога не се е притеснявала от това определение. Въпреки това рязко се разграничава от повечето си колежки, проектите й също. В тях Антонина влага самоирония, по забавен начин казва жестоки истини от действителността в страната ни. Именно това я отличава от масата. Сред тоталните й хитове са: „Шматка“, „Да не се объркаме“; „Игрите на глада“; „18+“; „Пей вица на годината“ и т.н.
Решихме да проверим дали може да готви и дали рецептите й ще са шантави като нея самата. Ето какво сподели тя за читателите ни, като тоново присъства типичното й чувство за хумор.
Супа от лобода
Продукти:
1 връзка лобода
1 връзка пресен лук
1-2 стръка пресен чесън
Киселец или няколко зелени джанки
1 картоф
3-4 лъжици ориз
Сол
1 лъжица червен пипер
Пресен магданоз
3-4 лъжици кисело мляко
2 жълтъка
Половин пакетче масло
3-4 лъжици олио
Начин на приготвяне:
Тази рецепта я знам от баба ми, но във времето съм я подобрила. Загряваме олиото на дъното на тенджерата и запържваме хубавичко лука и картофчето. Дръпваме от котлона и слагаме червения пипер, докато бъркаме постоянно. Връщаме на котлона и наливаме вода според желанието. Добавяме чесъна, киселеца, подправките (без магданоза), маслото.
Оставяме малко да поври и добавяме ориза, лободата (хубавичко измита и само листенцата) и оставяме да ври още малко. През това време сме си разбили хубаво застройката от яйцата и киселото мляко, които ще добавим, след като махнем супичката от котлона.
По ваше желание може да добавите сирене на кубчета, преди застройката или след нея. Поръсваме с магданоз.
Домашно KFC
Продукти:
Пилешки крилца (колкото са ви необходими)
Царевично брашно
Сол
3-4 пакетчета сусам
3-4 яйца
Олио
Черен пипер
Начин на приготвяне:
Разделяме крилцата на бутче и крилце. Приготвяме смес от брашното, сусама, солта, черния пипер… Разбиваме яйцата в купа и им добавяме малко сол. След това загряваме марината добре и започваме да къпем крилцата както следва: първо в яйцата, след това в брашното с другите подправки и бум - в тигана.
За предпочитане е в тиган, стават по-вкуснички. Да ви е сладко!
Пиле с грах на тиган
Продукти:
Пилешко месо от бутче
1 връзка пресен лук
1 морков
3-4 лъжици доматено пюре
Половин пакетче масло
2-3 лъжици олио
Червен пипер
Сол
Черен пипер
Целина (най-добре прясна, но може и суха)
Чубрица
Мащерка
Магданоз
1 консерва грах
Царевично брашно
Начин на приготвяне:
Слагаме олиото и месото да се запържат хубаво. После добавяме лука и морковчето. Бъркаме през цялото време. След като отместим тигана от котлона, добавяме червения пипер, като бъркаме непрекъснато. Връщаме тигана на котлона и добавяме доматеното пюре. Като се запържи леко и то, наливаме вода колкото искаме да ни е манджичката. Слагаме подправките и маслото и похлупваме с капак. Оставяме да ври на слаб огън, докато се сготви. След това добавяме грахчето и варим още 10 минути.
Когато всичко е готово, в една чаша разбъркваме царевичното брашно с малко водичка, така че да няма бучки, и добавяме към манджата, като бъркаме, докато се сгъсти. Махаме тигана от котлона и поръсваме с пресен магданоз.
Ягоди с маскарпоне
Това е най-сложната рецепта на света (смее се). Подходяща е за мързеливи домакини и такива, които не обичат да приготвят десерти.
Нарязваме ягоди в чинийка и по средата слагаме 1 топка маскарпоне. Готово! Бързо, вкусно и лесно!
Подготви: Красимир КРАСИМИРОВ, в. "ШОУ"