В кухнята с красивата фолкпевица Антонина

В кухнята с красивата фолкпевица Антонина

Антонина е фолкпевица и никога не се е притеснявала от това определение. Въпреки това рязко се разграничава от повечето си колежки, проектите й също. В тях Антонина влага самоирония, по забавен начин казва жестоки истини от действителността в страната ни. Именно това я отличава от масата. Сред тоталните й хитове са: „Шматка“, „Да не се объркаме“; „Игрите на глада“; „18+“; „Пей вица на годината“ и т.н. 

Решихме да проверим дали може да готви и дали рецептите й ще са шантави като нея самата. Ето какво сподели тя за читателите ни, като тоново присъства типичното й чувство за хумор. 

Супа от лобода

Продукти:
1 връзка лобода
1 връзка пресен лук 
1-2 стръка пресен чесън 
Киселец или няколко зелени джанки 
1 картоф 
3-4 лъжици ориз 
Сол 
1 лъжица червен пипер 
Пресен магданоз 
3-4 лъжици кисело мляко 
2 жълтъка 
Половин пакетче масло 
3-4 лъжици олио 

Начин на приготвяне: 
Тази рецепта я знам от баба ми, но във времето съм я подобрила. Загряваме олиото на дъното на тенджерата и запържваме хубавичко лука и картофчето. Дръпваме от котлона и слагаме червения пипер, докато бъркаме постоянно. Връщаме на котлона и наливаме вода според желанието. Добавяме чесъна, киселеца, подправките (без магданоза), маслото. 
Оставяме малко да поври и добавяме ориза, лободата (хубавичко измита и само листенцата) и оставяме да ври още малко. През това време сме си разбили хубаво застройката от яйцата и киселото мляко, които ще добавим, след като махнем супичката от котлона. 
По ваше желание може да добавите сирене на кубчета, преди застройката или след нея. Поръсваме с магданоз. 

Домашно KFC

Продукти: 
Пилешки крилца (колкото са ви необходими) 
Царевично брашно 
Сол
3-4 пакетчета сусам 
3-4 яйца
Олио 
Черен пипер 

Начин на приготвяне: 
Разделяме крилцата на бутче и крилце. Приготвяме смес от брашното, сусама, солта, черния пипер… Разбиваме яйцата в купа и им добавяме малко сол. След това загряваме марината добре и започваме да къпем крилцата както следва: първо в яйцата, след това в брашното с другите подправки и бум - в тигана. 
За предпочитане е в тиган, стават по-вкуснички. Да ви е сладко! 

Пиле с грах на тиган

Продукти:

Пилешко месо от бутче
1 връзка пресен лук 
1 морков
3-4 лъжици доматено пюре
Половин пакетче масло 
2-3 лъжици олио
Червен пипер
Сол
Черен пипер
Целина (най-добре прясна, но може и суха) 
Чубрица
Мащерка
Магданоз
1 консерва грах
Царевично брашно

Начин на приготвяне: 
Слагаме олиото и месото да се запържат хубаво. После добавяме лука и морковчето. Бъркаме през цялото време. След като отместим тигана от котлона, добавяме червения пипер, като бъркаме непрекъснато. Връщаме тигана на котлона и добавяме доматеното пюре. Като се запържи леко и то, наливаме вода колкото искаме да ни е манджичката. Слагаме подправките и маслото и похлупваме с капак. Оставяме да ври на слаб огън, докато се сготви. След това добавяме грахчето и варим още 10 минути. 


Когато всичко е готово, в една чаша разбъркваме царевичното брашно с малко водичка, така че да няма бучки, и добавяме към манджата, като бъркаме, докато се сгъсти. Махаме тигана от котлона и поръсваме с пресен магданоз. 


Ягоди с маскарпоне

Това е най-сложната рецепта на света (смее се). Подходяща е за мързеливи домакини и такива, които не обичат да приготвят десерти. 
Нарязваме ягоди в чинийка и по средата слагаме 1 топка маскарпоне. Готово! Бързо, вкусно и лесно! 

Подготви: Красимир КРАСИМИРОВ, в. "ШОУ"
 

Коментирай