logo

Всички се смеят на Меган Маркъл заради големите й обувки, но след като разберете защо го прави, и вие ще последвате примера й!

Всички се смеят на Меган Маркъл заради големите й обувки, но след като разберете защо го прави, и вие ще последвате примера й!

Херцогинята на Съсекс Меган Маркъл предизвика истински фурор на кралските конни състезания в Аскот. По-наблюдателните обаче веднага побързаха да я разкритикуват заради избора й на обувки. Съпругата на принц Хари бе избрала модел, който е с няколко размера по-голям от крака й и накара мнозина да се шегуват, че изглежда като ученичка, която е взела обувките на майка си.

Оказа се, че това е направено напълно съзнателно и определено не става въпрос за моден провал, а за хитър трик. По думите на модния експерт Хариет Дейви, за тържествени мероприятия известните личности винаги обуват обувки, които са с един-два размера по-големи, за да избегнат появата на мазоли.

„Няма нищо по-ужасно от неудобните обувки. Всички сме се сблъсквали с подобен проблем. Когато звезди като Меган прекарват дълго време на високи обувки, краката им се надуват”, обяснява тя.

Как се прави: звездата обува по-голям номер обувки и запълва празнината с малко памук. Когато кракът се надуе, памукът се мага и обувката става „по мярка”.

Тук идва въпросът: няма ли опасност известната знаменитост да изгуби обувката си и да се превърне в Пепеляшка? По думите на модния експерт, на първо място, кралският етикет задължава херцогинята на Съсекс да се движи плавно и като цяло да ходи два пъти по-бавно от обикновените хора. И на второ – всички жени от кралското семейство използват специални стикери, които се залепят към ходилата.

Залепените към чорапогащника обувки също са част от модерния етикет, защото човек не трябва да позволява обувките му да се измъкнат от краката по време на разходка./jenata.blitz.bg

Коментирай

тралала

тралала 29.06.2018 15:55

Ама, това е много глупаво. Защо не си обуят обувки с по-нисък ток, а се мъчат с тези кокили. Наврели са се в треволяците, което не е удобно за тези обувки, но.... показността е по-важна, отколкото раните на краката...

ЧЕП ЗА АМЕРИКА

ЧЕП ЗА АМЕРИКА 30.06.2018 8:15

Е ТЕ АКО СЛЕЗАТ ОТ ТИЯ КОКИЛИ ШЪ СА ИЗЛОЖАТ ЩОТ ШЪ СЪ ПО БЛИЗКО ДО СЛАДОЛЕДА НА МЪЖЕТЕ СИ И ХАМ МЛЯМ МЛЯМ......