logo

5 неща, които трябва да махнете от спалнята си още сега

5 неща, които трябва да махнете от спалнята си още сега

Те развалят външния вид на това свято място и съсипват почивката ви

Спалнята е свято място. Там човек релаксира и се възстановява в края на тежкия ден и точно затова тя трябва да бъде уютно "убежище".

В опитите си да я превърнат в такова, много хора претоварват пространството с куп ненужни предмети, на които дори не им е там мястото. И изведнъж се оказва, че от оазиса за релакс не е останала и следа. 

За да си остане спалнята вашето уютно убежище, тя трябва да е в добра форма и в нея да няма нищо излишно, което да отвлича вниманието ви. Само така няма да се разсейвате и ще може да се отпуснете и да си починете на 100%.

8 вещи, които съсипват интериора на дома ви и го правят старомоден

Ето от кои вещи е добре да се отървете още сега, за да не разваляте външния вид на това свято място и да не съсипвате почивката си:

Телевизор

Телевизорът в спалнята притеснява много дизайнери, психолози и лекари. Светлината на екрана пречи на производството на мелатонин, гледането на филми замества разговора с партньора, а черният пластмасов правоъгълник в центъра на стената превръща помещението в хотелска стая.

Затова най-добре е да го махнете от това помещение, заменяйки го със снимки или плакати, растения във висящи саксии или друг вид декорация за стена. А защо да не сложите на негово място един малък скрин? Така ще имате допълнително място за съхранение на вещите си.   

Светещи електрически устройства 

Зарядни, компютри и изобщо всичко, което свети, пречи на съня ви през нощта. А на дневна светлина изобилието от уреди и кабели в спалнята изглежда неуместно и неестетично.

Освободете се от тези неща в дома си, трупат негативна енергия

Преместете голямата електроника в друга стая и скрийте зарядните в специални кутии. За тези, които умишлено оставят подсветка в спалнята, защото не обичат да спят в пълен мрак, е по-добре да си вземат нощна лампа с таймер, който ще се изключи след няколко часа. 

Нощно шкафче с безполезни дреболии

Нощните шкафчета много бързо се препълват с всякакви дреболии: книги, списания, очила, бележници и химикалки, които никой не използва. Всичко това създава визуален шум и объркване, в което никога не можеш да намериш това, което ти трябва.

Не забравяйте редовно (поне веднъж месечно) да почиствате изцяло нощното шкафче, оставяйки само необходимия минимум неща. Стаята ще изглежда много по-подредена и определено няма как да съборите нещо съвсем случайно в тъмното. 

Стол с дрехи

Ако не е стол, ще е велоергометър, синтезатор или друг предмет, върху който е много удобно да хвърляте това, което сте свалили преди лягане. Рядко някой взима това предвид, когато обмисля дизайна на спалнята, защото цялото внимание е насочено към избора на легло, довършителни работи и т.н.

6 грешки в интериора, каращи дома ви да изглежда евтин и грозен

Да се отървете от огромната планина от дрехи ще ви помогне една подова закачалка. Това е вариант за тези, които могат да отделят време за избор на дрехи в една цветова гама и да ги подредят красиво.

Може да използвате и кош за пране. Той е идеален за тези, които обичат да перат веднага дрехата, с която са били през деня. Изберете хубава кошница с капак и памучен чувал вътре, за да предпазите дрехите си от закачане. 

Купчина непрочетени книги 

Редовното четене на книги е един изключително полезен навик, който много хора искат да придобият. Тъй като през деня малцина разполагат с време, всички надежди се възлагат на минутите преди лягане.

Всички нови книги тържествено се поставят в спалнята и чакат звездния си час, но най-често остават непрочетени, предизвиквайки само чувство за вина. Затова е по-добре да отнесете колекцията си от книги в хола и да оставите само това, което четете в момента. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!