logo

8 вещи, които съсипват интериора на дома ви и го правят старомоден

8 вещи, които съсипват интериора на дома ви и го правят старомоден

Ако по някаква причина те все още са в жилището ви, опитайте да се отървете от тях възможно най-скоро

Всеки човек мечтае за свой красив и уютен дом. За съжаление, дали от мързел, или заради недостиг на средства, повечето жилища са отрупани с куп вещи, които само загрозяват интериора.

Времената се променят и тези промени засягат всички сфери на живота, включително и декора. И определено няма как да наречете интериора в къщите на родителите и бабите си стилен и модерен.

Днес от jenata.blitz.bg ще ви разкажем малко повече за вещите, които убиват цялата красота и стил на дома ви и го правят да изглежда старомодно. Ако по някаква причина те все още са в жилището ви, опитайте да се отървете от тях възможно най-скоро, като ги замените с нещо друго.

Покривки

Голяма част от плотовете и масите днес са направени от хубави материали, а дизайнът им не предполага, че трябва да бъдат покрити с платнени покривки или, още по-лошо - с мушами. Модерното и стилно решение е да поставите малки цветни салфетки или дървени дъски под съдовете.

Кабели и удължители на видно място

В някои апартаменти има много малко контакти. Поради това обитателите им са принудени непрекъснато да използват разклонители и удължители.

6 грешки в интериора, каращи дома ви да изглежда евтин и грозен

Всички тези кабели, лежащи като змии на пода и по другите повърхности, със сигурност не добавят красота и комфорт към интериора на дома ви. Трябва да се отървете от тях възможно най-скоро или да намерите решение да ги скриете красиво.

Стари, счупени и износени мебели

Очевидно мнозина се опитват да вземат всичко от мебелите, дори и от тези, които са остарели или счупени. Правят го, за да спестят пари или просто защото са твърде мързеливи, за да търсят нови предмети за интериора. Все пак много по-лесно е старият диван да се скрие с безвкусно одеяло или просто да не му обръщаш внимание.

Мебелите са визитната картичка на всеки дом. На тях се основава целият комфорт, който или е там, или го няма. Ето защо си струва да изхвърлите старите, счупени или износени мебели или поне да опитате да ги реставрирате. 

Табуретки 

Много дизайнери вече са признали табуретките като огромна глупост и проява на лош вкус. Те заемат много място, обикновено изглеждат странно, а седенето на тях е изключително неудобно.

3 основни грешки в дизайна на интериора

По-добре се отървете от тях, ако не искате да ви възприемат като човек от старата школа, и си купете няколко допълнителни стола, които хармонично се вписват в дизайна на стаите.

Безпорядък по рафтовете

Често срещано явление при хора, решили да се обзаведат с открити рафтове и полици, е бъркотията.

Тези устройства несъмнено са модерни и стилни, но също така изискват постоянно наблюдение. Много често забравяте да избършете праха от тях или пък ги отрупвате с всевъзможни боклуци. И ето че модното интериорно решение разваля всичко със своята небрежност, правейки всичко наоколо някак си  неподредено.

Увехнали растения

Няма нищо лошо, ако сте решили да украсите апартамента си с цветя или саксийни растения. Това не само ще оживи пространството, но и ще изпълни къщата с аромат. Но ще трябва и да ги наблюдавате и да се грижите за тях.

Старите и мръсни саксии, изсъхналите и болни растения, букетът, умрял във вазата с мътна вода,  определено няма да добавят комфорт и стил към интериора на дома ви. Затова изберете: или се грижете за растенията, или изобщо не се захващайте с тях. 

Календари и плакати по стените 

Още едно ехо от миналото, което родителите ни обичаха толкова много. Всички тези стенни рекламни календари значително развалят целостта на интериор. Мнозина ги предпочитат, защото са безплатни, но рекламата си е реклама, защо трябва да виси по стените на дома ви?

Ужасен интериор: Тези 10 неща в кухнята ви са опасни за здравето и непрактични, изхвърлете ги веднага!

Ако толкова много държите да имате календар, отидете в някоя книжарница. Там може да намерите идеалния вариант, който ще се впише в интериора, без да привлича излишно внимание и да разваля декора.

Множество магнити по хладилника 

Любим навик на хората, които обичат да пътуват, е да купуват магнит, който по-късно да сложат на видно място на хладилника, за да оставят визуален спомен за града, който толкова много са харесали. Но такава декорация беше модерна преди 15-20 години. Днес това е признак на лош вкус!

Най-лесното решение да преобразите пространството и да го направите модерно и по-стилно е да "разтоварите" хладилника от старите и избледнели от светлината магнити. Има много повече възможности за функционални сувенири, които да използвате, без да претрупвате пространството. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай

Сашо

Сашо 02.08.2022 6:42

Ами така ми харесва бе, кретени от БЛИЦ

Ивелина

Ивелина 03.08.2022 0:44

Защо пък непременно домът ми трябва да е модерен и да се съобразявам с някакви си стандарти?! Важното е да ми е уютно и комфортно за мен! Всеки по свои вкус да си обзавежда жилището! Че на село като е още с чергите старите легла с пружина..... толкова е спокойно,уютно и мило.

Този

Този 03.08.2022 8:52

Глупости! Важното е да ти е удобно и приятно!

Иво

Иво 04.08.2022 9:38

Ще си подреждам както си искам! Важното е да е чисто!