logo

7 растения, които задължително трябва да имате в дома си

7 растения, които задължително трябва да имате в дома си

Те притежават специална лечебна аура и са в състояние да прочистят къщата от отрицателна енергия

Още от древни времена  хората са украсявали домовете си с живи растения. Те са избирали цветята не само по външния им вид, но и въз основа на техните специални свойства.

Всяко растение притежава своя специална енергия. Оказва се, че освен опасни вампирски растения и мъжегони, които разрушават семейното щастие и носят само беди и неприятности на хората, има и такива, които им помагат да се радват на благодат и крепко здраве.

Ето кои зелени стайни приятели е добре да отглеждате в дома си, защото притежават специална лечебна аура и са в състояние да прочистят къщата от отрицателна енергия:

Балзамин

Ако в дома ви често идват гости, задължително трябва да си вземете балзамин.

Това растение е в състояние да трансформира всяка отрицателна енергия в положителна и да "нахрани" своите домакини с нея.

7 стайни растения, с които ще си навлечете само проблеми

Само по себе си цветето ще изпълни пространството с хармония и ще донесе радост и желание да творите.

Балзаминът се смята за растението на творческите хора, тъй като помага за разкриване и увеличаване на способностите и не позволява на човек да изпада в дълги кризи. Той също така е в състояние да помири онези, които са скарани, и да направи любовта им по-силна.  

Алое 

Незаменимо растение, на първо място, за хора с активен начин на живот. Благодарение на лечебните си свойства то изпълва пространството с енергията на ентусиазма и зарежда с емоционални сили.

Със сока, който се съдържа в листата му, този зелен приятел в саксия е подходящ не само за овлажняване на кожата, но и за създаване на атмосфера на любов, приятелство, единство и желание за грижа за близките.

Смята се също, че ако имате алое в дома си, в него винаги ще цари мир и хармония. Точно затова растението често се подарява на младоженци. Специалната му енергия ще намали шансовете за скандали и ще помогне да показвате един на друг повече любов и внимание. 

Кализия

Кализията (домашен женшен) е в състояние да лекува душевни рани.

Това растение е надарено с най-силната регенерираща аура и може да служи като цветна панацея. То променя хората към по-добро и изпълва къщата с радост, щастие и веселие.

Тези растения ще предпазят дома ви от недоброжелатели и проблеми

Вдишвайки въздуха, пречистен от това растение, може да се промените и външно: да отслабнете, да се отървете от досадната хрема и всякакви кожни заболявания. Това цвете възстановява силите и изпълва с женска енергия и е изключително подходящо за дами над 40-годишна възраст. 

Амарилис

Това растение има невероятни способности да изпълва със сила хората, живеещи до него в най-важните моменти. Амарилисът започва да цъфти, когато иска да помогне и да дари със своята активност нуждаещите се.

Цветето е идеално за спалня, кабинет или библиотека, защото аурата, която създава, намалява стреса и дава спокойствие. То ще донесе невероятни ползи на хората, страдащи от зрителни увреждания, тъй като нюансите на цветчетата му помагат за облекчаване на стреса от уморените очи.

Дърво на парите 

Името му говори само за себе си. И е много лесно да се досетите, че притежава специален дар да привлича богатство и благодат в къщата.

Ако започнат да му растат много нови листа, в близко бъдеще може да очаквате попълнения в портфейла си.

Тези 5 растения са опасни, никога не ги дръжте в дома си

Със своята сочна и гъста зеленина дървото на парите прочиства хората от негативната енергия, внесена отвън. Смята се, че е много подходящо за представителите на стихията Земята и най-вече за Козирозите.

Спатифилум

Много хора знаят, че това растение е в състояние да изпълни къщата с енергията на спокойствието. То има и друго име - цвете на женското щастие, заради способността му да привлича към домакинята семейно благополучие или да го поддържа.

Има поверие, че ако спатифилумът расте бързо и цъфти активно в дом на неомъжена дама, това означава бърза любов и промяна в семейното положение. А в дом на двойка цветето поддържа хармонията и намалява рисковете от глупави кавги. 

Коледна звезда

Коледната звезда има неутрална енергия. Самото цвете обаче е символ на зимата и положителното, способно да привлече радост в къщата.

Смята се за добра поличба да подарите това растение на любим човек за Коледа или Нова година, защото със своята зеленина и красиви цветове то ще ви напомни за топлите летни дни и ще повдигне настроението ви. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

Коментирай