logo

Ани и Иво осиновиха доберман, но 5 дни след това чуха зловещ писък от дъщеричката им СНИМКИ

Ани и Иво осиновиха доберман, но 5 дни след това чуха зловещ писък от дъщеричката им СНИМКИ

Случката, която се е разиграла пред очите на втрещените родители, изобщо не е това, което първоначално са си помислили

От jenata.blitz.bg попаднахме на повечето от невероятна - дори шокираща история. Тя е свързана с едно тричленно смеейство и осиновен доберман.

Иво и съпругата му Ани живеят с тяхната 2-годишна дъщеря Гери в голяма къща с двор в покрайнините на голям български град. И двамата имат добре платени работи и в общи линии не се лишават от нищо. Единственото нещо, което липсвало на семейството е домашен любимец.

За това един ден семейството посетило приют за кучета. Там имало много изоставени животни, които разтопили сърцата им, но възрастен доберман на име Макс привлякъл вниманието им. Кучето имало мускулесто тяло и дори изглеждало малко агресивно. Но семейството се влюбило в него от пръв поглед.

Служител от приюта обаче ги предупредил за Макс – той бил осиновяван няколко пъти преди това, но всички, които го взимали впоследствие го връщали с различни оправдание. Заради това служителят препоръчал на семейството да си изберат друго куче. Но Иво и жена му вече били решили – искат именно Макс.

Те осиновили кучето и го завели вкъщи, но изобщо нямали идея какво ще се случи в близкото бъдеще и как именно Макс ще е в основата на инфарктната ситуация.

Кучето живеело свободно – обикаляло цялата къща, както и двора, не било завързано и за миг. Така съвместният живот между семейството и Макс протичал безпроблемно в рамките на пет дни.

Кучето станало изключително близко с 2-годишната Гери. Те прекарвали много време заедно – за момиченцето кучето се превърнало в по-голям брат. „Веднъж Гери дори се опита да го язди като пони – Макс не възрази. Той постоянно ходеше до нея, играеха си заедно“, спомня си Иво, който допълва, че е изглеждало „сякаш нищо не може да разруши приятелството им“.

Но малко след това се случило нещо ужасно.

„Беше един уикенд - някъде около пет дни, след като го осиновихме. Аз и жена ми бяхме на беседката в двора, гледахме как Гери си играе в тревата, а Макс тичаше около нея. Всичко изглеждаше перфектно.

Но точно след секунда нещо шокиращо се случи“, казва Иво.

Три храни, които са смъртоносни за кучетата и котките

Макс скочил върху Гери и започнал да лае силно.


 
„Той скочи с предните си лапи към нея. Бутна я. Не спираше да лае ожесточено. Гери падна на земята и започна да плаче“, казва потресеният баща.

Той и жена му били напълно вцепенени от случващото се – не можели да повярват какво прави Макс. Кучето продължавалало да лае – дори захапало дрехата на плачещото момиченце и започнало да я влачи в двора.

„Помислих, че я е захапал – тя не спираше да плаче“, спомня си мъжът, който уточнява, че успял да издърпа момиченцето от хватката на кучето и жена му веднага я скрила в къщата.

След като видял, че по Гери няма следи от ухапване от Макс, Иво решил да провери какво точно се е случило.

Мъжът не повярвал на очите си щом открил истината за кошмарната сцена. Оказало се, че Макс не е захапал Гери и не я е нападнал.

А точно обратното – кучето се е опитвало да я спаси.

Оказало се, че Гери  и Макс не били единствените в тревата… там имало и отровна змия. Влечугото се спотайвало точно там, където момиченцето си играело. Именно заради това кучето започнало да лае, бута и дърпа малката си приятелка.

„Само си представете какво можеше да се случи, ако Макс не бе усетил змията. Той е направил всичко това, за да спаси момиченцето ни. Застанал е между нея и отровната змия. Ето защо е лаел, бутал с лапи и влачил малката. 

Макс изложи себе си на риск. За него животът на Гери е много по-важен“, казва мъжът.

Той поясни, че в последствие видял, че змията е ухапала Макс, който попаднал във фаталната й захапка, за да спаси момиченцето.

Малко след случката кучето започнало да изпитва болка от отровата на влечугото. Иво трябвало да действа бързо, за да спаси Макс. Той грабнал кучето, качил го в колата и веднага го закарал при най-близкия ветеринар.

Ветеринар обясни как най-точно да пресметнем възрастта на кучето си и стресна мрежата ВИДЕО

Лекарят веднага дал противоотрова на ухапаното куче и започнали да го лекуват. Въпреки това обаче ветеринарят не дал надежди, че доберманът ще оцелее. „Докторът каза, че животът на Макс е в сериозна опасност“, спомня си Иво.

За щастие се оказало, че Макс е едно наистина силно куче – той преборил змийската отрова в организма му и се възстановил. След като прекарал няколко дни в зооклиниката Макс се завърнал у дома при неговото семейство като истински герой.

Иво и съпругата му Ани са категорични, че единствената причина Гери да оживее в онзи ден е именно геройската постъпка на осиновения доберман Макс. 

„Сега той е истински и незаменим член на нашето семейство. Както преди и сега е непрекъсното до Гери – те са повече от истински приятели, те са брат и сестра“, казват Иво и съпругата му Ани. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

sve

sve 05.05.2021 18:55

Много филми сте гледали :)

въпросителна

въпросителна 05.05.2021 20:01

Това съм го чела преди време,но героите не бяха Ани и Иво и случката се развиваше в САЩ.Дайте малко по-сериозно.

nana

nana 11.05.2021 17:26

Prostotii !

Dakata

Dakata 12.05.2021 6:24

Blitz, вие сте известни в БГ с манипулативната си журналистика :-)

bakalova

bakalova 12.05.2021 8:27

Нали кучето живеело няколко седмици при семейството в началото, а случката се случила 5 дни след като го осиновили. Ама БЛИЗ гледайте ги тези работи.

https://kamerimoreto.eti.pw

https://kamerimoreto.eti.pw 12.05.2021 11:04

https://kamerimoreto.eti.pw