logo

Цял живот държим яйцата грешно в хладилника

Цял живот държим яйцата грешно в хладилника

Ще се изненадате, че това е нещо, което не трябва да правим

Едва ли са много хората, които не съхраняват яйцата си в хладилника. Това е много популярно нещо, което почти всеки прави. Как ще реагирате, ако ви кажем, че това е грешка?

4 грешки в дизайна на банята, които я правят изключително неудобна

Има няколко причини да не ги слагаме там.

В почти всяко семейство постоянно и ежедневно се купуват яйца. Те обикновено се поставят за съхранение в хладилника. Много хора погрешно вярват, че по този начин се удължава срока им на годност. 

Защо обаче яйцата реално не се съхраняват в студен хладилник в магазините, а в специализирани витрини?

Има няколко сериозни аргумента да не съхранявате яйцата на студено място. 

3 основни грешки в дизайна на интериора

Наистина ли можем да съхраняваме яйцата в хладилника

Сигурно сте забелязали, че почти всеки хладилник има място за съхранение на яйца. Тези блокове обикновено са предназначени за между 6 и 10 яйца. 

Съществува становище, че яйцата, които се съхраняват в хладилник, се развалят по-бавно. Освен това се смята, че така се намаля рискът от отравяне, тъй като в студена среда възпроизвеждането на бактериите, които провокират салмонелата, се забавят. 

Има някои аргументи, които ще ви накарат да се чудите дали наистина си струва да държите яйцата в хладилника. Например, ако съхранявате яйцата на стайна температура, те няма да се развалят по-бързо.

Освен това при приготвянето на много ястия е необходимо да се вземат яйца при стайна температура. Студените яйца се препоръчват да се използват само в определени случаи.

Ако ги съхранявате дълго време в хладилника, а след това ги оставите да полежат в стайна среда, за да станат "по-топли", по тях със сигурност ще се образува конденз. И това, от своя страна, е изпълнено с размножаване на бактерии върху черупката.

Освен това, ако поставите студено яйце във вода със стайна температура, да не говорим за гореща вода, черупката ще се напука. Има още един аргумент в полза на това защо не трябва да поставяте яйца в хладилника.

При дългосрочно съхранение при ниски температурни условия върху черупката могат да се образуват микропукнатини и бактериите ще се размножават много по-активно в тях. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки

Коментирай

Робеспиера Дънкенова

Робеспиера Дънкенова 01.03.2023 12:37

Сайман каза ......пардон Сорос"Щял живот сме дишали и живяли погрешно " Брей да се невиди

БИЛА

БИЛА 01.03.2023 15:00

КАжи го на Кауфланд. Те започнаха първи.

Ако слушате Блиц

Ако слушате Блиц 03.03.2023 7:25

скоро ще умрете от хранително натравяне. Ама за какво ви е хладилник въобще, като и без това ще ядем хлебарки и червеи?

8.8.8.8

8.8.8.8 03.03.2023 9:44

Дръжте ги на терасата. Идиоти