Едва ли са много хората, които не съхраняват яйцата си в хладилника. Това е много популярно нещо, което почти всеки прави. Как ще реагирате, ако ви кажем, че това е грешка?
4 грешки в дизайна на банята, които я правят изключително неудобна
Има няколко причини да не ги слагаме там.
В почти всяко семейство постоянно и ежедневно се купуват яйца. Те обикновено се поставят за съхранение в хладилника. Много хора погрешно вярват, че по този начин се удължава срока им на годност.
Защо обаче яйцата реално не се съхраняват в студен хладилник в магазините, а в специализирани витрини?
Има няколко сериозни аргумента да не съхранявате яйцата на студено място.
3 основни грешки в дизайна на интериора
Наистина ли можем да съхраняваме яйцата в хладилника
Сигурно сте забелязали, че почти всеки хладилник има място за съхранение на яйца. Тези блокове обикновено са предназначени за между 6 и 10 яйца.
Съществува становище, че яйцата, които се съхраняват в хладилник, се развалят по-бавно. Освен това се смята, че така се намаля рискът от отравяне, тъй като в студена среда възпроизвеждането на бактериите, които провокират салмонелата, се забавят.
Има някои аргументи, които ще ви накарат да се чудите дали наистина си струва да държите яйцата в хладилника. Например, ако съхранявате яйцата на стайна температура, те няма да се развалят по-бързо.
Освен това при приготвянето на много ястия е необходимо да се вземат яйца при стайна температура. Студените яйца се препоръчват да се използват само в определени случаи.
Ако ги съхранявате дълго време в хладилника, а след това ги оставите да полежат в стайна среда, за да станат "по-топли", по тях със сигурност ще се образува конденз. И това, от своя страна, е изпълнено с размножаване на бактерии върху черупката.
Освен това, ако поставите студено яйце във вода със стайна температура, да не говорим за гореща вода, черупката ще се напука. Има още един аргумент в полза на това защо не трябва да поставяте яйца в хладилника.
При дългосрочно съхранение при ниски температурни условия върху черупката могат да се образуват микропукнатини и бактериите ще се размножават много по-активно в тях. /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки