Двойка опита да си вземе къща в Милано, сблъска се с кошмари, които няма и в стара панелка

Двойка опита да си вземе къща в Милано, сблъска се с кошмари, които няма и в стара панелка

Естествено, не можехме да си позволим скъпарски апартамент в центъра на града и то в нова сграда

Когато живеехме в Милано с приятелят ми решихме, че е време да сменим апартамента и да си купим нещо наше си. Идеята беше да не е много далеч от центъра на града.

Преди време от jenata.blitz.bg ви разкрихме, че истинското спасение от комарите се крие само в едно растение.

Не бе отдавна времето, в което от jenata.blitz.bg ви издадохме как да се справите с колорадския бръмбар от раз.

Все пак е добре да ви припомним, че преди да излезете от дома си задължително трябва да оставите лъжица със захар и вода в двора или на терасата, а от jenata.blitz.bg ви разкрихме каква е смайващата причина.

Естествено, не можехме да си позволим скъпарски апартамент в центъра на града и то в нова сграда, освен това винаги сме смятали, че историята на една сграда допринася за чара й.

Наехме агент, който беше много точен и честен. Той винаги изтъкваше плюсовете, но не ни спестяваше и какви са минусите в една сграда. Не чаквах обаче да бъда толкова шокирана от това, което видях в много от жилищата.

Истинско спасение: Направете тези трикччета, от които комарите и мухите бягат (СНИМКИ)

Някои от нещата, на които се натъкнахме, са по-лоши отколкото в някоя порутена и стара панелка. Сега ще ви разкажа за какво точно става въпрос.

Архитектурни проблеми

Жилищата вече са съществували по време на втората световна война. Нормално е част от тях да са били засегнати от битките, а по-късно реставрирани. В някои апартаменти обаче имаше странни и кухи стени, които са просто на един силен удар. Агентът ни каза, че почти навсякъде е така. Това е ужасно!

Уморен от суета, Хавиер си направи землянка! Погледнете ли вътре... (СНИМКИ)

Насекоми

В старите къщи и жилища в Милано има много насекоми. Аз съм биолог и разбирам от буболечки. Най-вероятно това е заради благоприятният климат и влагата, както и заради старата вентилационна система. Като цяло някой може да даде много пари за жилище, пълно с какви ли не ужасни буболечки, които да направят живота му кошмар.

Тези неща в дома ви причиняват умора и лошо настроение

Странни оформления

В много от старите жилища в Милано са живели огромни италиански фамилии. Често тези домове са устроени така, че да побират много хора. Понякога даже на едно място са били няколко семейства. В някои от къщите видяхме, че липсва кухня, а там, където е трябвало да бъде има нисша. На други над тоалетната точно пък е сложен душ. Крайно нелогични неща.

Елизабет си купи бункер от Втората световна война и направи такива чудеса с него, че сега всички й завиждат за страхотния дом! (СНИМКИ)

Прозорци

В едно от жилищата, които разгледахме, прозорците имаха стари дървени капаци. Те са често срещани тук. Те обаче не могат да бъдат сменени. За ремонт на такива къщи е необходимо специално разрешение. Ако не ви бъде разрешено или въобще не поискате такова, то глобите са жестоки, а после ви задължават да върнете всичко към предишния му вид./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай