logo

Ето как апартаментът ви ще заблести от чистота само за 15 минутки

Ето как апартаментът ви ще заблести от чистота само за 15 минутки

Ако сте наясно с някои трикчета, е възможно жилището ви да изглежда повече от перфектно, без да полагате толкова усилия

Чистенето е едно от най-неприятни занимания за всяка домакиня.

За да поддържаме дома си в безупречно състояние, трябва да отделим часове. Но кой разполага с толкова много време в този забързан свят?

Ако обаче сте умни и сте наясно с някои трикчета, е възможно жилището ви да изглежда повече от перфектно, при това отделяйки за чистене само 15 минутки дневно. Това твърди британският експерт по почистване в MyJobQuote Сара Демпси.

Свекърва ми издаде страшен трик за почистване на фуги, всичко вкъщи блести

Тя разкрива малките си тайни, благодарение на които апартаментът винаги ще блести от чистота, без да се налага да чистите с часове, пише The Sun. 

Така например, по думите й, е по-добре да се чисти по малко, но на често. 

"Чистете печката всеки път, когато я използвате, докато не е изстинала. Така е много по-лесно да премахнете остатъците от храна и няма да се налага да отделяте време за изстъргване на натрупаните капки и засъхнали мазнини", казва тя.

Най-добре е да започвате с най-продължителната и важна задача, препоръчва Демпси. Тогава, дори и да не разполагате с достатъчно време за всичко останало, най-забележимата мръсотия ще бъде премахната.

3 грешки в почистването, които правят апартамента още по-мръсен

Тя препоръчва още разделянето на голямото почистване на по-малки и не толкова сложни области, с които ще се справите по-лесно поотделно. 

"Разбиването на лесни за изпълнение парчета прави чистенето не толкова скучна работа. Така че не се фокусирайте върху цялата стая или прането, а на части от тях", съветва Сара.

По-специално, банята, според нея, трябва да се чисти на два пъти: преди да тръгнете за работа, трябва да нанесете почистващ препарат, а когато се приберете вечерта, да я измиете. 

"Това ще ви отнеме не повече от 10 или 15 минути“, казва тя. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

anonimen

anonimen 06.08.2022 11:22

tarsim cistacka 500 kr oste sega