3 грешки в почистването, които правят апартамента още по-мръсен

3 грешки в почистването, които правят апартамента още по-мръсен

В стремежа си да направим нещо полезно не осъзнаваме какви глупости правим

По време на периода на самоизолация къщата е основното и безопасно място, където човек не се страхува да се зарази с коронавируса. Следователно домът трябва постоянно да се поддържа чист. 

Именно заради това от jenata.blitz.bg споделихме ценни съвети за това как да предпазим дома си от COVID-19.

Въпреки желанието всичко около нас да е чисто често мнозина правят почистването неправилно. На пръв поглед може да изглежда, че апартаментът е чист, но всъщност някои неща го правят още по-мръсен. 

Внимание, правим сериозна грешка, която съсипва домовете ни!

Сега от jenata.blitz.bg събрахме трите основни грешки, които допускаме при почистването на дома, заради които апартамента дори става по-мръсен.

Ето и трите грешки в почистването, които правят дома ни още по-мръсен:

Един парцал за всичко
Някои хора използват парцали за многократна употреба, но избърсват с тях всички повърхности в къщата. Така бактериите от банята могат да влязат в кухнята или в стаята и обратно. 

Има хора, които използват хартиени кърпи и салфетки. Те са подходящи за цялостно почистване, но този метод не е много печеливш от икономическа гледна точка, а също така и не е екологичен. Затова си вземете няколко парцала: по един за всяка стая.

6 признака издават, че жилището ви е мръсно

Тоалетната четката в стойката
Ако след като сте почистили тоалетната, веднага поставите четката обратно в стойката й, то по този начин само помагате на бактериите да се размножат стремглаво. Факт е, че тъмната и влажна среда е отлична за тяхното възпроизвеждане. 

За да не се случи това оставете тоалетната четка първо да изсъхне и едва след това я върнете в стойката. Например – можете да я оставите на салфетка или тоалетна хартия и след това да я върнете на мястото й.

Лекари разкриха как надеждно да защитим дома си от коронавируса

Първо почиствате пода
Много жени са свикнали да започнат почистването с най-трудното – измиването на пода. Тогава по полиците и върху шкафове има разпръснати дрехи, нещица, но и прах. Именно затова да почнем почистването от пода е изключително погрешно.

Ако първо избършете пода, а след това всичко останало, то това прахът, мръсотията и всички свързани с него проблеми ще паднат отново на пода. И така влизаме в обречен кръг – не е имало изобщо никакъв смисъл в това, че първо сте почистили пода. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Николова

Николова 24.03.2020 15:17

Стойката на четката за тоалетна трябва да е винаги пълна с дезинфектант, така размножаване на бактерии няма. Тъй че почистете тоалетната, изплакнете я хубаво и я поставете в дезинфекцонния разтвор, който сте приготвили и поставили в стойката й. Давам този си съвет като експерт по обществено здраве.